Donald Trump om demokratisk rival: «Wow, Bloomberg er en komplett rasist»

Donald Trump kalte tidligere borgermester i New York, milliardær og nå presidentkandidat, for rasist på Twitter. Så ble innlegget slettet.

Donald Trump gikk i strupen på demokraten Michael Bloomberg på Twitter torsdag. På Twitter kalte han Bloomberg for rasist etter at et opptak fra en tale i 2015 er blitt kjent. Der forsvarer Bloomberg sin «stop-and-frisk»-politikk fra New York da han var borgermester i millionbyen. En praksis som rettet seg spesielt mot unge svarte menn. I hovedsak gikk «stop-and-frisk» ut på at politiet ikke trenge noen grunn for å stanse folk på gata og ransake dem for våpen.

Bloomberg forsvarte at politet rettet seg inn mot naboloag med minoriteter fordi «det er der kriminaliteten er».

Tall som MSNBC viser til forteller at 90 prosent av dem som ble stanset ikke hadde gjort noe galt.

Siden har Bloomberg beklaget praksisen.

«Wow, Bloomberg er en komplett rasist», skrev Donald Trump om milliardæren fra New York. Han la også ut en lenke til lydopptaket fra 2015.

Foto: Twitter

Etter noen miuntter ble innlegget slettet.

Det har seg nemlig slik at Donald Trump selv har snakket varmt om praksisen med «stop-and-frisk».

I valgkampen i 2016 snakket Donald Trump selv om å innføre «stop-and-frisk» nasjonalt og kalte det hele en suksess i et intervju på Fox News, skriver New York Post.

– Jeg ville innført «stop-and-frisk». Jeg mener vi må. Vi gjorde det i new York, og det fungerte utrolig godt og du må være proaktiv, du hjelper folk til å endre andferd automatisk, sier Trump blant annet i intervjuet.

Bloomberg stiller til valg som presidentkandiat for Dert demokratiske partiet der han øn sker å stramme inn på våpenlovene i USA.

Les også: Kan Amy Klobuchar overraske i natt?

Valgmøte

Natt til tirsdag norsk tid holdt Donald Trump et valgmøte i New hampshire. President Donald Trump var klar til å showe da han inntok scenen i Manchester dagen før Demokratenes primærvalg i samme delstat, skriver NTB.

Primærvalget i New Hampshire er Demokratenes andre nominasjonsvalg på veien mot Det hvite hus, og det kommer en uke etter det kaotiske valget i Iowa.

– Er det noen som vet hvem som vant i Iowa, spurte Trump forsamlingen.

– Jeg vet ikke, svarte han.

Resultatene fra Iowa viser at tidligere ordfører Pete Buttigieg er nominasjonsvalgets vinner. Han får støtte fra 13 delegater, mens senator Bernie Sanders får 12.

Både Sanders og Buttigieg krever gjennomgang av deler av resultatene fra Iowa.

Fldre av tilhørerne hadde ifølge MSNBC overnattet i kø for å være sikret en plass.

Les også: Ny måling: Alle disse slår Trump

Lovet å ryste demokratene

Før Trump forlot Washington, lovet han å ryste Demokratene og vise styrke før de politiske motstanderne holder primærvalg i New Hampshire.

– Jeg vil ryste Demokratene litt. De har en veldig kjedelig sak på gang. Venter fremdeles på Iowa-resultatene. Stor forsamling i Manchester! tvitret Trump.

Det er en utprøvd taktikk fra Trumps side å holde valgmøter eller andre arrangement for å ta bort oppmerksomheten fra Demokratenes debatter og store tilstellinger.

Trumps valgkampapparat er synlig til stede i New Hampshire, og visepresident Mike Pence og Trumps datter Ivanka er blant dem som skal drive valgkamp i delstaten tirsdag.

Mandag kveld lokal tid talte Trump til et utsolgt stadion i byen Manchester.

– Vi har flere her inne og utenfor enn alle andre kandidater fra Demokratene samlet og multiplisert med fem, sa Trump entusiastisk.

Les også: Sprer Fox News feilinformasjon? Ja, ifølge internt dokument

Tapte i New Hampshire i 2016

Selv om Trump tapte med knapp margin i New Hampshire i presidentvalget for fire år siden, tror valgkampapparatet hans at presidenten kan vinne delstaten i år. Det samme håper de vil skje med delstatene Minnesota og muligens New Mexico. Omtrent samtlige stemmer i det republikanske nominasjonsvalget i Iowa gikk til Trump.

– Vi skal vinne New Hampshire overlegent, spådde Trump, som hevdet Demokrater forlater partiet for å «bli med i vår gruppe».

Demokrater i delstaten var av en annen oppfatning.

– Det er åpenbart at Trump og Republikanerne er desperate etter å vinne i New Hampshire etter å ha tapt med 3.000 stemmer i 2016. Men vi skal sørge for at folk her får vite at han ha brutt sine løfter, og at han vil tape her igjen i november, sa partileder Ray Buckley i Det demokratiske partiet i New Hampshire.

Les også: Donald Trump om Demokratenes presidentkandidater: – De er alle en trussel