Verden

Donald Trump om at han må legge fram skattemelding: – Forkastelig

Torsdag ble det klart at påtalemyndigheten endelig kan få innsyn i Trumps skattemeldinger. Dette falt ikke i god jord hos Trump.

Donald Trump møtte pressen i Det hvite hus torsdag i et pressemøte sammen med Iraks statsminister Mustafa Kadhemi.

Pressen slapp inn i Det ovale kontor der både Trump og Mustafa Kadhemi svarte på spørsmål.

Men det var Trump som var hovedpersonen torsdag.

Torsdag ble det også klart at påtalemyndigheten endelig kan få innsyn i Trumps skattemeldinger etter at en føderal domstol har avvist presidentens anke på en tidligere innsynskjennelse.

Les også: Trumps tidigere rådgiver Steve Bannon pågrepet i New York

Skattemelding

På spørsmål om sin egen skattemelding var Trump klar på at det hele bare er partipolitikk og ikke hørte hjemme i rettssystemet.

Men påtalemyndigheten kan enda måtte vente på å få innsyn i dokumentene, da Trump fortsatt kan anke denne siste avgjørelsen.

Og det kan virke som at han vil anke.

– Vi vil høyst sannsynlig ende opp i høyesterett igjen, sa Trump.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Heksejakt

Den føderale dommeren Victor Marrero sa torsdag at Trumps advokater mangler bevis for at Manhattan-statsadvokat Cyrus Vances innsynsbegjæring ikke var utstedt i god tro, skriver NTB.

– Dette er bare en forlengelse av tidenes mest forkastelige heksejakt, og dette ville aldri skjedd med noen annen president, fortsatte Trump i Det hvite hus.

Dette var helt på tampen av pressemøtet. Men Trump fant likvel tid til å fortsette litt.

– Dette er forkastelig og må aldri noensinne få skje igjen, avsluttet Trump.

Presidentens advokater hevdet begjæringen, utstedt til Trumps regnskapsselskap Mazars USA, favnet om for mye, opplyser Washington Post.

Dommeren begrunnet forkastelsen med at begjæringen gjaldt innsyn i relevante dokumenter for etterforskningen i om to kvinner har fått utbetalt penger for å holde munn om at de har hatt forhold til Trump.

Les også: Facebook fjerner 790 grupper knyttet til QAnon-bevegelsen

Ut av Irak

Amerikanske soldater skal forlate Irak, bekreftet president Trump i møte med Iraks statsminister torsdag. Men når uttrekkingen skal skje, er enda usikkert, skriver NTB.

– Vi har trukket soldatene våre ut av Irak relativt raskt. Vi ser fram til dagen der vi ikke lenger trenger å være der, sa USAs president Donald Trump da han sto utenfor Det hvite hus med Iraks statsminister Mustafa al-Kadhimi.

Kadhemi understreket at han var takknemlig for amerikansk støtte i krigen mot IS.

Også på møteagendaen sto andre militære anliggender og oljeprosjekter.

Møtet fant sted samtidig som proiranske opprørere i Irak den siste tiden har angrepet amerikanske mål. USA var offisielt ferdig med uttrekkingen fra Irak i 2011, men fortsatt er det rundt 5.000 soldater i landet.

Mer fra Dagsavisen