Donald Trump nekter for å ha blitt orientert om Taliban-rapport

President Donald Trump avviser at han ble orientert om russisk støtte til Taliban i Afghanistan, fordi etterretningen angivelig ikke anså det for troverdig.

Med anonyme tjenestemenn som kilder skrev New York Times før helgen at Trump i mars var blitt brifet av etterretningen om at Russland ga Taliban-krigere belønninger for å angripe amerikanske soldater i Afghanistan, men at han ennå ikke hadde bestemt seg for å svare.

Les også: Maas: Det vil ta tid å reparere skadene etter Trump

Trump nektet søndag for at han var blitt orientert om saken, mens New York Times' artikkel gjenopplivet spekulasjoner om Trump var motvillig til å konfrontere Russland, noe som ville være en sikkerhetsrisiko for USA.

«Etterretningen har meldt til meg at de ikke finner denne infoen troverdig og derfor ikke rapporterte til meg eller visepresident Mike Pence», tvitret Trump søndag kveld.

Dette er stikk i strid med hva flere amerikanske medier melder. Ifølge New York Times skal informasjonen ha vært med i den daglige rapporten Trump får fra etterretningsorganisasjonene.

Les også: Massiv velgerflukt: Disse gruppene forlater Trump nå

Belønninger

Ifølge New York Times var det USAs etterretning som hadde konkludert med at den russiske militære etterretningen GRU tilbød belønninger til Taliban-krigere for å drepe amerikanske soldater i Afghanistan.

USAs nye etterretningssjef John Ratcliffe benektet også sent søndag at Trump eller Pence var blitt orientert, men han unnlot å si noe om selve rapporten.

Både Taliban og Russland har avvist rapporten til New York Times. (NTB)

Hold deg oppdatert: Få nyhetsbrev fra Dagsavisen