Donald Trump angriper den første muslimske kvinnen i Representantenes hus

«Ikke en eneste person - samme hvor korrupt, udugelig, eller ondskapsfull - kan true min ubegrensede kjærlighet til Amerika», skriver USAs første muslimske kvinne i Representantenes hus noensinne som svar til Trump.

Ledende demokrater forsvarer den muslimske politikeren Ilhan Omar etter at Donald Trump delte en video som antyder at hun ikke tar 9/11-angrepet på alvor.

Omar tilhører Demokratene og er den første muslimske kvinnen i Representantenes hus noensinne.

Videoen som presidenten delte på Twitter fredag, er redigert slik at det kan se ut som om Omar bagatelliserer terrorangrepet 11. september 2001, melder NTB.

Kritiserer Trump

Speaker i Representantenes hus, Nancy Pelosi, kritiserer Trump for å ha brukt de vonde bildene fra terrorangrepet til et politisk angrep, men nevner ikke Omar.

Presidentkandidaten Elizabeth Warren anklager Trump for å forsøke å oppildne til vold og skape splittelse, mens senator Bernie Sanders framholder at «Omar ikke vil vike tilbake for Trumps rasisme og hat, og det vil ikke vi heller».

Selv har Omar tatt til Twitter for å svare på kritikken.

«Ikke en eneste person - samme hvor korrupt, udugelig, eller ondskapsfull - kan true min ubegrensede kjærlighet til Amerika», skrev Omar på Twitter. 

Også presidentkandidat Bernie Sanders går i angrepsmodus mot Trump:

 

«De vemmelige og farlige angrepene på henne må ende», skriver han på Twitter.

Motmæle

Omar til motmæle enda en gang på Twitter:

 

«Jeg stilte ikke til valg til Kongressen for å holde munn», skriver Omar på Twitter som svar på Trumps video.

Bilder av flyene

Den aktuelle videosnutten viser utdrag fra en tale Omar holdt i Council on American-Islamic Relations (CAIR) 23. mars.

Der refererer hun til terrorangrepet som noe som «enkelte mennesker gjorde». Videoen inneholder også bilder av de kaprede flyene idet de treffer tvillingtårnene. I tillegg har Trump sendt ut en melding der det står: «VI VIL ALDRI GLEMME!»

Men videoen inneholder ikke hele sitatet eller sammenhengen det ble sagt i.

Les også: Hun er det første kongressmedlemmet som sverger ved Koranen

– Annenrangs borgere

Omars poeng så ut til å være at muslimer opplevde å miste sine sivile rettigheter etter angrepet på grunn av hva en mindre gruppe mennesker hadde gjort.

– Altfor lenge har vi levd med ubehaget ved å være annenrangs borgere, og ærlig talt, jeg er lei av det, og hver eneste muslim i dette landet bør være lei av det, sa hun i talen.

– CAIR ble etablert etter 11. september fordi de erkjente at enkelte mennesker gjorde noe og at vi alle begynte å miste tilgangen til våre sivile rettigheter, sier hun videre.

Les også: «Israel har hypnotisert verden»