Dette skjedde natt til torsdag

Her er nattens viktigste hendelser.

Mann i 20-åra slått ned og stukket i magen

En ung mann opereres for stikkskader i buken, trolig fra knust flaske, etter å ha blitt angrepet av to personer på Ganddal i Sandnes natt til torsdag.

Ifølge Sørvest politidistrikt skjedde angrepet 0.30 natt til torsdag. Fornærmede, en mann i begynnelsen av 20-årene, var på vei hjem og gikk langs Jærveien ved Ganddal da han skumpet borti noen. Han skal ha forsøkt å henvende seg til to personer for å si unnskyld.

– Da han ba om beklagelse, ble han først slått i ansiktet og deretter stukket i magen med det han mener var en knust flaske, sier operasjonsleder Brit Randulff ved Sørvest politidistrikt til NTB.

Fornærmede klarte å ta seg hjem med kuttskader i ansikt og mage, der han ble tatt vare på av et familiemedlem som kontaktet politiet.

– Vi har ikke full oversikt over skadeomfanget, men han skal opereres for skader i buken, og så vidt vi vet har han vært ved bevissthet hele tiden. Politiet har sjekket åstedet og igangsatt etterforskning. Ingen er så langt pågrepet i saken, sier Randulff.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

 

Netanyahu klarte ikke danne regjering

Den israelske nasjonalforsamlingen har vedtatt å oppløse seg selv og utskrive nyvalg fordi Benjamin Netanyahu ikke klarte å danne en regjering innen fristen ved midnatt til torsdag.

Etter seks uker med intense forhandlinger siden valget i april, stemte parlamentet 74–45 i favør nyvalg. Valget skal holdes 17. september.

 

Tidligere geriljaleder og fredsforhandler løslatt

Jesús Santrich, som var med på å framforhandle fredsavtalen mellom FARC og Colombia, ble onsdag løslatt av høyesterett i Colombia.

Santrich, som egentlig heter Seuxis Hernandez, ble pågrepet for mer enn ett år siden, angivelig på anmodning fra USA, der han er siktet for å ha smuglet 10 tonn kokain til USA i perioden juni 2017 til april 2018.

 

Foto: Bryce Bennett / AP / NTB scanpix Foto: Bryce Bennett / AP / NTB scanpix

St. Louis slo tilbake mot Boston i NHL-finalen

Etter en neglebiter av en kamp endte den andre kampen i NHL-finalen med 3-2-seier på overtid til gjestene St. Louis Blues over Boston Bruins.

Nå står lagene med én seier hver. Rett før kvarteret var unnagjort kunne var stillingen 2-2, men så var det måltørke til ordinær tid var over. Svenske Carl Gunnarsson avgjorde kampen på overtid. (NTB)