Verden

Det hvite hus øker sikkerheten etter likvideringen av Soleimani

Washington har økt sikkerheten rundt Det hvite hus etter at USA likviderte den mektige iranske generalen Qasem Soleimani fredag.

Det inkluderer blant annet flere agenter fra Secret Service, økt sikkerhet rundt innganger og større kontroll av de besøkende, skriver avisen Politico.

– Men det vil ikke forstyrre inntreden for personer med legitime grunner til å komme inn, opplyser en ansatt i Det hvite hus.

Blant annet vil sikkerhetsstyrkene brukte ekstra tid på å sjekke at personene som kjører inn er alene i bilen, i tillegg til at Secret Services tjenestehunder vil brukes mer.

Lers også: Iran-krisen: Dette kan bli neste trekk

Lovet hevn

Den økte sikkerheten kommer i kjølvannet av at president Donald Trump beordret et droneangrep som fredag likviderte den iranske generalen Qasem Soleimani ved flyplassen i Iraks hovedstad Bagdad.

I ettertid har det kommet flere trusler om hevn fra Iran, blant annet fra Soleimanis etterfølger Esmail Qaani.

– Gud den allmektige har lovet å få sin hevn, og Gud er den viktigste hevneren. Det vil med sikkerhet bli iverksatt handlinger, sa Qaani i et intervju med iransk TV mandag.

Det har også kommet trusler fra flere hold, blant annet fra det iranske parlamentsmedlemmet Abolfazl Abutorabi, som kom med konkrete trusler mot Det hvite hus, ifølge Fox News.

– Vi kan angripe Det hvite hus. Vi kan svare dem på amerikansk jord. Vi har makten, og Gud vil reagere på et passende tidspunkt, sa Abutorabi ifølge Det iranske nyhetsbyrået ILNA.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Advarer mot hevn

President Donald Trump har forklart at Soleimani ble likvidert fordi han skal ha planlagt et angrep på amerikanske diplomater.

Etter droneangrepet fredag, har Trump ved flere anledninger advart Iran mot å ta hevn. Han har også kommet med trusler mot Iran, og sagt at USA har valgt ut 52 mulige mål om Iranerne skulle gjengjelde likvideringen av Soleimani.

Les også: General-datter truet med å drepe barna til amerikanske soldater

Mer fra Dagsavisen