Verden

Det hvite hus benekter at Trump ba sin advokat lyve til Kongressen

– Kategorisk falsk, sier pressesekretær Sarah H. Sanders om påstanden om at Donald Trump instruerte sin advokat om å lyve.

Nettstedet

skrev torsdag at Trump ba Michael Cohen oppgi uriktige opplysninger til Kongressen i 2017. Saken gjaldt Trumps tidligere planer om et byggeprosjekt i Moskva og når planene ble skrinlagt, skriver NTB.

Påstandene avfeies av Det hvite hus.

– Påstanden om at Donald Trump har beordret Michael Cohen til å lyve kan oppsummeres med to ord: Kategorisk falsk, sa pressesekretær i Det hvite hus, Sarah H. Sansers til pressen i dag i en senase kribgkastet på

.

Det er akkurat samme ordlyd som Donald Trumps nåværende advokat brukte tidligere fredag.

«Enhver slik påstand er kategorisk falsk», het det i en uttalelse fra Giuliani fredag.

Michael Cohen skal ha blitt konfrontert om løgnene til Kongressen av spesialetterforsker Robert Mueller og skal være bekreftet av en rekke kilder og bevis.

FBI bygger  beskyldningene på mer enn kun Cohens vitneutsagn.

Hvis det stemmer at Cohen ble bedt om å feilinformere USAs folkevalgte, har presidenten etter alt å dømme brutt loven. BuzzFeeds artikkel var basert på opplysninger fra anonyme kilder med kjennskap til spesialetterforsker Robert Muellers Russland-gransking.

«Fullstendig latterlig»

Trumps talsmann Hogan Gidley ble fredag intervjuet om saken av TV-stasjonen Fox News, og han beskrev BuzzFeeds artikkel som «fullstendig latterlig». Gidley kom imidlertid ikke med noen utvetydig tilbakevisning av påstandene.

Presidenten selv hevder i en Twitter-melding at Cohen lyver i håp om å få redusert fengselsstraff. Cohen er dømt til tre års fengsel for blant annet ulovlig valgkampfinansiering. Advokaten har tilstått å ha utbetalt «hysjpenger» til kvinner som hevder å ha hatt sex med Trump.

I tillegg har Cohen innrømmet å ha utbetalt penger til et teknologiselskap som angivelig forsøkte å manipulere meningsmålinger i Trumps favør.

Cohen skal etter planen vitne under ed i en høring i Kongressen i februar. Presidentens tidligere advokat har lovet å gi en «fullstendig og troverdig» fremstilling av sitt tidligere arbeid for Trump.

Lest denne?: Tinder i gamledager: «Glad i å pule, ikke for opptatt av utseendet»

Toppmøte

Samtidig ble det klart at Donald Trump og Nord-Koreas leder Kim Jong-un skal holde et nytt toppmøte i slutten av februar.

– Presidenten ser fram til et nytt møte med formann Kim på et sted som vil bli offentliggjort senere, sa pressesekretær Sarah H. Sanders fredag.

Hun uttalte seg i etterkant av et møte mellom Trump og den nordkoreanske utsendingen Kim Yong-chol i Washington. Den tidligere nordkoreanske etterretningssjefen har også hatt samtaler med utenriksminister Mike Pompeo.

Mer fra Dagsavisen