Den første sosialt distanserte konserten er avholdt i Newcastle

Det ble satt av 2.500 billetter til showet på pop-up Virgin Money Unity Arena, som solgte ut på få minutter.

Den engelske sangeren, musikeren, låtskriveren og skuespilleren Samuel Fender ble den første av en rekke til å opptre i det som skal være en serie av konserter med sosial distanse, skriver BBC News.  Fender opptredde i Gosforth Park, en park i Newcastle. 

Fans i grupper på opptil fem personer ser showet fra 500 separate soner på det promotørene sier er verdens første sosialt distanserte koronakonsert. Publikum bruker munnbind når de går rundt på stedet og kjøpte drinker. 

Les også: – Jeg er urolig for kulturbransjen

Utsolgt på få minutter 

Med støtte fra livebandet sitt, framførte Fender sanger fra sitt populære debutalbum Hypersonic Missiles. I 2018 vant han Brits Critics Choice-pris. 

Komikerne Jimmy Carr og Bill Bailey skal også opptre på den midlertidige arenaen.

– Vi er glade for å kunne bidra med å bringe live musikkbegivenheter tilbake, nå som vi begynner å komme oss ut av lockdown, sier markedsdirektør i Virgin Mney, Helen Page, til BBC. 

Les også: Eventbransjen: – Kan bli et konkursras uten like (+)

– Nytter ikke med slik kreativitet i Norge 

Daglig leder for Norske konsertarrangører, Tone Østerdal, har allerede bitt seg merke i den kreative konsertløsningen i Newcastle. Hun tror likevel ikke det vil være mulig å gjennomføre i Norge, så lenge grensen for konserter fortsatt ligger på 200 personer. 

– Newcastle viser et artig eksempel på hvordan man kan løse det, men med en grense på 200 personer nytter det ikke med den typen kreativitet eller gode løsninger. Vi er stuck med at mesteparten av bransjen er stengt ned uansett, sier Østerdal til Dagsavisen. 

Hun tviler ikke på at det kommer til å komme kreative løsninger på konserter framover, men for konsertarrangører som er vant til å ha publikum på 500, 1000 og oppover, er ikke 200 nok for å gjøre konserten økonomisk bærekraftig, forklarer hun.

Les også: Her ble 67.000 nye smittede registrert på et døgn