Demonstrasjoner etter at mann døde i politiets varetekt i Minneapolis

Hundrevis av demonstranter samlet seg tirsdag kveld i Minneapolis i USA i protest mot at en svart mann døde i politiets varetekt.

Hendelsen førte til at fire politifolk i Minneapolis fikk sparken kort tid etter. Pågripelsen skjedde mandag, og tirsdag kveld samlet demonstranter seg utenfor politistasjonen i byen.

Demonstrantene ødela vinduer og en politibil før opprørspoliti konfronterte dem med tåregass. Noen demonstranter svarte med å sparke tåregassbeholdere tilbake mot politiet, og det ble rapportert om mindre sammenstøt utover kvelden.

Les også: Twitter merket Trump-tweet som villedende

Det kom også rapporter om at en person ble skutt nær stedet der den avdøde mannen ble pågrepet. En person skal også ha blitt truffet i hodet av en gummikule.

Den avdøde mannen ble holdt fast av en politibetjent, som brukte kneet sitt til å holde ham nede. Politibetjenten skal ha holdt dette grepet i om lag åtte minutter, en hendelse som ble fanget på film.

Minneapolis' ordfører Jacob Frey kunngjorde tirsdag ettermiddag at de fire politifolkene involvert i pågripelsen hadde fått sparken.

Kommentar: Skitten kamp om Det hvite hus

– Å være svart i USA burde ikke være en dødsdom. Vi så en hvit politimann presse kneet sitt inn i en svart manns hals i fem minutter. Fem minutter. Når man hører noen be om hjelp, så skal man hjelpe. Denne politimannen sviktet på den mest grunnleggende menneskelige måten, skrev Frey på Twitter.

Mannen som ble pågrepet, var mistenkt for svindel i en matbutikk. Han motsatte seg pågripelsen, opplyser politiet.

Saken blir nå etterforsket av FBI og delstatsmyndighetene.

Hold deg oppdatert: Få nyhetsbrev fra Dagsavisen