Demonstranter i Hongkong synger USAs nasjonalsang og ber Donald Trump om hjelp

Igjen tyr demonstranter til gatene i Hongkong.

 

Aksjonistene i Hongkong hodler stand. Søndag eskalerte demonstrasjonene i Hongkong og demonstrantene satte fyr på en barrikade utenfor en T-banestasjon, melder CNN.

Demonstranter i Hongkong synger dessuten USAs nasjonalsang og ber Donald Trump om hjelp til å sette de kinesiske styresmaktene på plass, skriver CNN.

Marsjen satte kurs mot Det amerikanske konsulatet i det som er den 14. helgen på rad demonstranter tar til gatene i Hongkong.

Les også: Demonstranter i Hongkong bygger barrikader – politiet advarer

Fortsetter

Søndagens marsj går fra en park i sentralt i byen til den amerikanske ambassaden, dagen etter at nye forsøk på å forstyrre offentlig transport til den internasjonale flyplassen i Hongkong mislyktes. Natt til søndag har det også vært nye sammenstøt mellom politi og demonstranter i byen, skriver NTB.

Demonstrasjonene har fortsatt den siste uka, til tross for at den politiske ledelsen i Hongkong i begynnelsen av uka trakk og skrinla, for godt, lovforslaget om utlevering til fastlandskina. Det omstridte lovforslaget var utløsende faktor for demonstrasjonene da de blusset opp i juni.

Les også: Demonstrantene i Hongkong vil vise at de er fredelige

Les også: – Hongkong blir aldri selvstendig

Selvstyre

Siden da har det imidlertid kommet flere krav fra protestbevegelsen, som blant annet krever at Hongkongs leder Carrie Lam, som er støttet av Kina, skal gå av. Demonstrantene krever også større grad av selvstyre for den tidligere britiske kolonien, skriver NTB.

Det amerikanske utenriksdepartementet uttalte fredag at Kinas myndigheter har kommet med falske beskyldninger om at USA har bidratt til å hisset opp stemningen og skapt uro i Hongkong.

Lest denne?:  Premier Leage-stjerne mishandlet etter å ha prøvd seg på kjæresten til en annen fotballspiller