Coronaviruset: Den smittede norske studenten kan nylig ha vært i Norge

Den norske studenten som er smittet med koronaviruset, har nylig vært i her hjemme.

Av Cathrine Kahrs og Arnfinn Storsveen/Klar Tale

Det sier italienske myndigheter til Klar Tale. En norsk student i Firenze er smittet av covid-19-viruset (coronaviruset), skriver den italienske avisa La Nazione.

Mannen skal være en 26 år gammel student. Han skal ha studert i Firenze siden august i fjor. Han har trolig nylig vært i Norge. Det skriver lokale myndigheter i Italia i en melding som Klar Tale har fått.

Les også: Folkehelseinstituttet: Coronaviruset kan komme til Norge når som helst

Klaget over feber

Mannen hadde reist tilbake til landet sitt i 14 dager, ifølge meldingen. Han var innom Monaco på veien tilbake til Firenze. Nordmannen hadde klaget over feber. Han ble innlagt på sykehus natt til onsdag og lagt på isolat. Det betyr at han ikke får ha direkte kontakt med andre.

Mannen er innlagt på sykehuset Santa Maria Annunziata i Ponte a Niccheri. Han ligger på avdeling for smittsomme sykdommer. Nordmannen skal nå være i god form, og feberen har gått ned, skriver myndighetene i regionen Toscana.

Studenten skal være venn av en 63-åring som allerede har testet positivt på covid-19.

Hvem har han hatt kontakt med?

Nå jobber de med å finne ut hvem han har hatt kontakt med. Klar Tale har kontaktet Folkehelseinstituttet (FHI) for å forsøke å få bekreftet opplysningene. De kunne verken bekrefte eller avkrefte at mannen har vært i Norge nylig.

– Er dere kjent med at den smittede nordmannen nylig har vært i Norge i en periode?

– Jeg har sjekket om vi kjenner til at personen i Italia har vært i Norge. Det gjør vi ikke. Om det er tilfelle, og italienske myndigheter mener det er grunn til å spore smitte i Norge, får vi beskjed. Det har vi ikke fått, skriver Erik Bull-Valen i FHI i en SMS til Klar Tale.