Den colombianske delegasjonen på vei inn i flyet som tok dem til Oslo.

Colombiansk delegasjon ankommet

En colombiansk regjeringsdelegasjon er nå kommet til Oslo for å forhandle med FARC-geriljaen.

 Det melder melder nyhetsbyrået AFP.

AFP har fått bekreftet ankomsten fra en ikke navngitt kilde med tilknytning til delegasjonen.

Ifølge byråets kilder ankom delegasjonen Oslo tidlig onsdag ettermiddag. Partene skal møtes i Oslo for å innlede forhandlinger om en slutt på den langvarige konflikten i det latinamerikanske landet.

Det var onsdag ettermiddag uklart hvor FARCs delegasjon befant seg. Ifølge Carlos Lozano som leder Colombias kommunistparti, reiste de fire medlemmene av denne delegasjonen fra Cuba sent tirsdag kveld.

Cuba har sammen med Norge fungert som tilrettelegger for fredsprosessen mellom FARC og regjeringen i Colombia. Det har gått mer enn ti år siden de forrige direkte samtalene mellom de to partene.

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) og utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) møtte for vel tre uker siden Colombias president Juan Manuel Santos for å diskutere fredsforhandlingene. Eide sa etter møtet i New York at det nå hersker politisk optimisme i Colombia.

Det anslås at mellom 4 og 5 millioner mennesker er internt fordrevet i Colombia som følge av urolighetene, og det er daglig trefninger mellom partene. Likevel har mange tro på at fredsforhandlingene denne gangen vil lykkes.