Hillary Clinton beholder pengene stiftelsen hennes har fått fra Harvey Weinstein.

​Clinton beholder Weinstein-penger

Clinton-stiftelsen kommer ikke til å betale tilbake alt de har fått av donasjoner fra Hollywood-produsenten Harvey Weinstein.


Clinton-stiftelsen kommer ikke til å betale tilbake alt de har fått av donasjoner fra Hollywood-produsenten Harvey Weinstein, melder Fox News.

Det dreier seg om en sum på 250.000 dollar som er gitt til stiftelsen. De siste dagene har det kommet krav fra flere om at Hillary Clinton må betale tilbake pengene hun har fått fra Weinstein etter anklager om overgrep og voldtekt av flere kvinner.

Andre demokratiske politikere, inkludert senatets minoritetsleder Chuck Schumer, senator Elizabeth Warren og senator Al Franken, har allerede gått ut og lovet å donere pengegavene til veldedighet.

Les også: Harvey Weinstein kastet ut av Oscar-akademiet

330.000 givere

Det samme har Clinton gjort, men nå viser det seg at kanske ikke alle pengene vil bli gitt tilbake eller bort. Dette til tross for at hun tidligere har gått ut og sagt det er hva hun skal gjøre.

Clointon-stoftelsens talsperson, Craig Minassian, sier på Twitter: «Å foreslå at Clinton Foundation skal betale tilbake finansiering fra noen av våre 330.000 givere, hopper bukk over det faktum at disse midlene er brukt til å hjelpe mange allerede».

 

 

I et intervju med CNN sier Hillary Clinton at det er umulig å gi pengene tilbake til Weinstein, derfor vil hun i stedet gi dem til veldedighet.

– Det andre folk sier, hva mine tidligere kolleger sier, er at de vil gi det til veldedighet, og selvfølgelig vil jeg gjøre det. Jeg gir 10 prosent av inntektene mine hvert år til veldedighet, og dette vil være en del av det, sier Clinton.

Les også: Tafsing til høyre og tafsing til venstre

Overgrep

Clinton var som alle andre i «sjokk og vantro»da  beskyldningene om Wensteins overgrep ble kjent.

CNN har tidligere meldt at Weinstein har donert mye penger både til Clinton og Barack Obamas valgkamper.

Obama og hans kone Michelle slapp nylig en pressemelding der de skriver at de vemmes over historiene, og at alle menn som fornedrer og undertrykker kvinner, må stilles til ansvar.

Weinstein fikk sparken i filmselskapet han eier sammen med broren Bob Weinstein etter et oppslag i The New York Times i forrige uke, der flere kvinnelige skuespillere anklaget ham for seksuell trakassering gjennom flere tiår.