Brasils president: Bæsj mindre for å redde miljøet

Brasils president Jair Bolsonaro mener det er små tiltak som skal til for å redde verden. Spis mindre, og bæsj bare hver andre dag, sier han.

– Det holder å spise litt mindre. Du snakker om miljøforurensning. Det holder å bæsje hver andre dag. Det vil være bedre for hele verden, sa Bolsonaro fredag til en journalist som spurte om det var mulig å både sikre økonomisk vekst, brødfø alle som sulter, og samtidig beskytte miljøet.

Bolsonaro har blitt kritisert for den raske veksten i nedhogging av regnskogen i Amazonas.

Det brasilianske romforskningsinstituttet INPE overvåker utviklingen i regnskogsområdene i Amazonas. Ifølge INPEs egen statistikk ble det fjernet rundt 2.254 kvadratkilometer med skog i forrige måned. Det er en økning på 278 prosent fra samme måned i fjor.

Les også: – Folk tar seg mer til rette nå

I juni registrerte INPE en økning på 90 prosent fra tilsvarende måned i fjor.

Bolsonaro har reagert på statistikken ved å kalle den for «løgn», og han ga INPEs leder Ricardo Galvao sparken 2. august.

Bolsonaro uttalte også fredag at den raske befolkningsveksten i verden må bremses.

– Når man ser på hvordan verdens befolkning øker med 70 millioner hvert år, ser man behovet for familieplanlegging, sa Bolsonaro, som unnlot å bruke begrepet «fødselskontroll».

– Ikke få meg til å si det, ellers kommer avisen Folha de Sao paolo til å kjøre en overskrift der jeg sier jeg er i favør av fødselskontroll, sa han.

– Men dere kan se at folk med høyere utdanning har færre barn. Jeg er et unntak fra den regelen. Jeg har fem, sa Bolsonaro. (NTB)