Boris Johnson fortsatt på sykehus

Storbritannias koronasmittede statsminister Boris Johnson tilbrakte natten på sykehus, men leder landet fra sykesenga.

Johnson fikk påvist koronasmitte 26. mars. Ti dager senere, søndag kveld, ble han sendt til sykehus for undersøkelse.

– Han har arbeidet ekstremt hardt, ledet regjeringen og vært konstant oppdatert, og det vil fortsette, sier boligminister Robert Jenrick til BBC.

– I dag gjennomgår han tester på sykehuset, men han holdes fortsatt informert om hva som skjer, og leder regjeringen, sier han.

– Ingen akuttinnleggelse

Jenrick utelukker ikke at statsministeren må tilbringe enda en natt på sykehus, men legger til at Johnson er i god form og at han snart regner med å være tilbake på jobb.

– Det er verdt å understreke at det var et forsiktighetstiltak å dra til sykehus. Han gjennomgår noen rutinetester etter anbefaling fra legene. Dette er ingen akuttinnleggelse, så jeg forventer absolutt at han vil være snart tilbake i statsministerboligen, sier Jenrick.

Bekymringene rundt Johnsons helse økte etter at han fredag opplyste at han følte seg i bedre form, selv om han fortsatt hadde feber.

Møte avlyst

Ifølge The Times ble Johnson innlagt på det nærmeste offentlige sykehuset til Downing Street – St. Thomas-sykehuset, ved 20-tiden søndag, der han angivelig fikk oksygentilførsel.

Tirsdagens planlagte regjeringsmøte er avlyst og blir utsatt, men regjeringens daglige koronavirusmøte vil forløpe som vanlig, melder BBC og Sky News. Utenriksminister Dominic Raab ledet mandagens koronamøte, ettersom statsministeren er på sykehus.

55 år gamle Boris Johnson har isolert seg i statsministerboligen i Downing Street siden han 27. mars avslørte at også han er smittet av koronaviruset. Han har likevel fortsatt å lede landet i møtet med koronaepidemien, og han har sendt ut flere videomeldinger i løpet av sine ti dager i isolasjon.

Les også: Dronning Elizabeth ber britene om å vise selvdisiplin

Forlenget karantene

Etter en uke i isolasjon sa Johnson fredag at han fortsatt har feber og derfor forlenger karantenen i statsministerboligen.

Skulle tilstanden forverre seg, er det utenriksminister Dominic Raab som tar over.

Forloveden også syk

I helgen kom det fram at Johnsons gravide forlovede Carrie Symonds (32) har ligget til sengs den siste uka med covid-19-lignende symptomer.

Symonds tvitret selv lørdag at hun er blitt bedre og at hun ikke er blitt testet for koronaviruset. Symonds oppholder seg for tiden ikke i statsministerboligen der Johnson sitter i karantene.

Konservative Boris Johnson har fått hard kritikk på hjemmebane for å utføre for få koronatester. Nå har regjeringen satt som mål å teste 100.000 personer daglig innen utgangen av april. Så langt er nærmere 200.000 tester gjennomført.