Bomber fra 2. verdenskrig ødelegger den britiske statsministerens bro-plan

Eksperter heller kaldt vann i årene på Boris Johnsons plan om å bygge sjøbro mellom Nord-Irland og Skottland. Ammunisjon og våpen fra 2. verdenskrig gjør planen for risikabel, advarer de.

Eksperter på bombefjerning advarer mot å bygge en sjøbro mellom Nord-Irland og Skottland. Statsminister Boris Johnson har ytret ønske om å bygge en drøyt 45 kilometer lang bro over Irskesjøen, men en slik bro ville ha måttet krysse en dyp grøft som inneholder store mengder udetonert ammunisjon, kjemiske våpen og radioaktivt avfall, skriver The Guardian. Også Business Insider har omtalt saken.

Det ble dumpet store mengder farlig avfall i Irskesjøen mellom 1920- og 1970-årene. Ekspertene peker nå på faren ved å bygge en slik bro.

Les også: Brutal maktkamp mellom Johnson og finansministeren: – Ekstraordinært

– Et slikt prosjekt vil medføre en uakseptabel risiko for både prosjektet og arbeiderne, sier Robin Rickard hos selskapet Exord til avisen.

Også tidligere har Johnsons plan fått hard medfart. Ingeniører har kalt bro-planen, anslått til å koste mellom 15-20 milliarder pund, for «galskap», ifølge The Guardian.

– Broprosjektet er like gjennomførbart som å bygge en bro til månen, sier tidligere offshore-ingeniør James Duncan til The Sunday Times, ifølge Business Insider.

– Mange lange broer har blitt oppført, men ingen har blitt bygget over et så bredt, dypt og stormfullt område til sjøs, legger han til.

Les også: Han var hjernen bak brexit-seier, nå er han Boris Johnsons høyre hånd

Johnson har tidligere omtalt planen som «veldig god», skriver nettstedet, som melder at regjeringen fortsatt jobber med å se på hvordan broprosjektet kan løses.