Bombeangrep mot politihøyskole i Colombia

Minst åtte personer er drept og ti såret i et bilbombeangrep mot politiakademiet i Colombias hovedstad Bogota, ifølge myndighetene i landet.

Flere omkringliggende bygninger skal ha blitt rammet av bomben ved General Santander nasjonale politihøyskole sør i byen torsdag.

Åstedet er kaotisk, og ambulanser og helikoptre har rykket ut til den vanligvis strengt bevoktede institusjonen. Øyevitner forteller at de hørte en høy eksplosjon som ødela nabobygninger. Bilder på sosiale medier viser et forkullet kjøretøy og bygningsrester på høyskolens område.

– Alle colombianere avviser terrorismen og står samlet i møte med den, skriver president Ivan Duque på Twitter.

Verste siden 2006

Bogotas ordfører Enrique Penalosa bekreftet kort tid etter eksplosjonen at flere mennesker var døde. Ifølge Colombias forsvarsdepartement er minst åtte drept og ti såret.

Colombias hovedstad har ikke vært rammet av et så stort angrep siden 2006, skriver lokale medier.

Det er uklart hvem som står bak bombeaksjonen. Opprørere fra den venstreradikale ELN-geriljaen har trappet opp sine angrep på colombiansk politi i kjølvannet av en strid med Duque om hvordan strandede fredssamtaler mellom partene skal gjenopptas.

Norsk fredsmegling

Duques forgjenger Juan Manuel Santos inngikk en fredsavtale med den langt større geriljagruppen FARC i 2016.

Samme år mottok Santos Nobels fredspris. Norge og Cuba bidro som tilrettelegger for fredsforhandlingene mellom FARC-geriljaen og myndighetene i Colombia.

Ivan Duque ønsker imidlertid å endre avtalen med FARC og satse på en hard linje overfor ELN. Den tidligere FARC-toppen Ivan Marquez hevdet nylig at regjeringen bryter fredsavtalen fra 2016.