Verden

Ble trodd av retten

Han kunne blitt Frankrikes president. Etter fire år med skittentøyvask er Dominique Strauss-Kahn frikjent for anklager om hallikvirksomhet.

Visste Dominique Strauss-Kahn at kvinnene som deltok på sexfestene hans var prostituerte og ble betalt for? Nei, mener retten. Dermed ble den tidligere sjefen for Det internasjonale pengefondet (IMF) frikjent i går for tiltalen om grov hallikvirksomhet.

Frifinnelsen kom ikke som noen overraskelse for noen. Selv aktor i den såkalte Carlton-saken erkjente til slutt at bevisene mot Strauss-Kahn ikke holdt og avrundet rettssaken med å be om frifinnelse. De 13 andre som også var tiltalt, ble også frikjent.

Det gjaldt blant annet bordelleieren Dominique Alderweireld, som blir kalt Dodo. Han innrømmet å ha skaffet de prostituerte kvinnene, men retten fant det ikke bevist at festdeltakerne var kjent med at de var prostituerte eller at de betalte for dem.

Følg oss på Twitter og Facebook!

Presidentdrømmer

Men omdømmet til franskmannen er uansett svertet for alltid, etter avsløringene og skittentøyvasken som har gått i offentligheten i fire år. Det begynte i 2011, da en stuepike på et hotell i New York anklaget ham for seksuelle overgrep. Saken kom svært ubeleilig for Strauss-Kahn, som var ansett som en sannsynlig kandidat i prosessen for å bli det franske Sosialistpartiets presidentkandidat. Saken ble henlagt, og Strauss-Kahn inngikk forlik med kvinnen da hun gikk til sivilt søksmål. Men saken tvang ham til å gå av som IMF-sjef.

Prostitusjonsring

Så i mars 2012 ble det igangsatt etterforskning av Strauss-Kahn i Frankrike rundt anklager om at han skal ha deltatt i en prostitusjonsring. Det var i denne saken detaljer om ville sexfester på hoteller i Lille, Paris og Washington kom fram.

Strauss-Kahn har innrømmet å ha deltatt på festene, men ikke at han visste at kvinnene var prostituerte som ble betalt for.

Strauss-Kahn er også tidligere handelsminister og finansminister i Frankrike, og anses som arkitekten bak politikken som gjenreiste fransk økonomi på slutten av 1990-tallet.

Mer fra Dagsavisen