Bjørnebinne angrep kvinne i Colorado: – Søppel dreper bjørner, advarer viltvoktere

Binna måtte bøte med livet og bjørneungene er sendt til et reservat. Nå advarer myndighetene lokale beboere mot å la søppel stå ulåst.

Fredag ble en kvinne i  byen Manitou Springs, Colorado, USA, angrepet av en aggressiv bjørnebinne med to bjørneunger. Bjørnen skal ha angrepet kvinnen bakfra, melder Fox News.

I en pressemelding skriver Colorados park og viltmyndigheter at kvinnen var heldig som slapp unna med minimale skader:

 – Offeret var beldig heldig hun ikke ble mer alvorlig skadet i dette angrepet. Vi prøver å finne denne bjørnen så fort som mulig, sier viltvokter Cody Winger i pressemeldingen.

I samme pressemelding fremkommer det også at en kollega av kvinnen skal ha blitt angrepet av bjørnen et par minutter etter det første angrepet. Kollegaen skal ha klart å unnslippe bjørnen ved å løpe rundt en bil som sto parkert i nærheten.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Bjørnen ble senere funnet sammen med to bjørneunger. Binna ble skutt, og de to bjørneungene blir nå tatt hånd om av viltmyndighetene. De to er nå i et rehabilitringssenter før de vil bli sluppet ut i det fri igjen, melder Fox News.

 – Søppel dreper bjørner

Nå advarer viltmyndighetene i Colorado innbyggerne mot å la søppel stå ulåst. I en rekke meldinger på Twitter skriver viltmyndighetene at bjørner leter etter mat i søppelkasser. I tillegg har de lagt ut et dokument som de kaller «Bear Aware Checklist» med en rekke tips for å sikre seg mot at bjørner blir vant med å finne mat nær bebyggelse.

I følge Fox News er dette det andre bjørneangrepet på under 24 timer i Colorado.

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Dagsavisen, se våre abonnementstilbud her.