Biden ber om våpenreform

USAs president Joe Biden ber Kongressen starte arbeid med reform av landets våpenlover, på dagen tre år etter skoleskytingen i Parkland i Florida.

– Rundt om i hele landet vårt har foreldre, ektefeller, barn, søsken og venner kjent på smerten etter å ha mistet noen til vold utført med våpen, sier Biden i en uttalelse.

– I dag ber jeg Kongressen om å innføre fornuftige våpenreformer, sier Biden.

Blant reformene han ber om, er forbud mot salg av automatvåpen, bakgrunnssjekk før alle våpensalg og slutt på strafferettslig immunitet for våpenprodusenter.

Les også: Countryartist doblet salget etter rasistisk utbrudd

Det var 14. februar 2018 at en tidligere elev skjøt og drepte 14 elever og 3 lærere på en videregående skole i Parkland. Gjerningsmannen Nikolas Cruz ble pågrepet ved åstedet.

Flere av de overlevende har i etterkant av skytingen blitt aktivister og kjempet for våpenreform i landet. Retten til å bære våpen er nedfelt i det andre grunnlovstillegget og forsvares innbitt av konservative amerikanere.

 

 

I en separat uttalelse sier Nancy Pelosi, Demokratenes flertallsleder i Representantenes hus, at Huset igjen vil se på lovgivning om bakgrunnssjekker, som ble stanset i Kongressen under Donald Trumps tid i Det hvite hus.

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Dagsavisen, se våre abonnementstilbud her.