Verden

Beijing stenger skolene – reiser ut av byen frarådes

Alle skolene i Beijing stenges igjen som følge av det nye utbruddet av koronaviruset. Folk blir bedt om å bli værende i byen.

– Den epidemiske situasjonen i hovedstaden er ekstremt alvorlig, advarer myndighetenes talsmann Xu Hejian i Beijing.

Tirsdag ble innbyggerne bedt om å unngå alle reiser ut av byen som ikke er helt nødvendige. De som bor i områder med «middels eller høy smitterisiko», har fått forbud mot å forlate byen.

Ifølge Chen Bei, visegeneralsekretær i byrådet i Beijing, må alle som forlater byen, ha testet negativt for viruset sju dager eller mindre før avreise.

Les også: Skole, helsetjenester og måten vi bor på: Slik tror ekspertene at koronakrisen vil påvirke oss (+)

Nytt utbrudd

Så langt er det bekreftet 106 smittetilfeller under det nye utbruddet, som tilsynelatende er det største i byen på flere måneder.

Det er Beijings utdanningskommisjon som ga ordren om at alle skolene skal stenges igjen. Kommisjonen opplyser via det sosiale mediet WeChat at alle skoler fra onsdag av vil gjenoppta nettbasert undervisning.

Også universitetene får beskjed om at studentene ikke bør vende tilbake ennå.

Utbruddet på byens største marked for ferskvarer ble oppdaget i helgen. Tusener av ansatte er nå satt i karantene, og en rekke boligområder er isolert. Samtidig har bydelene fått beskjed om å trappe opp testing av innbyggere og desinfisering av offentlige områder.

Mandag ble dessuten alle idrettshaller og kultur- og underholdningslokaler stengt. (NTB)

Hold deg oppdatert: Få nyhetsbrev fra Dagsavisen

Mer fra Dagsavisen