Ashley Judd nekter å gå med på forlik med Harvey Weinstein

Harvey Weinstein har gått med på å betale nesten 400 millioner kroner til kvinner som har beskyldt ham for seksuell trakassering. Skuespiller Ashley Judd nekter å bli med på forliket.

Avtalen, som ikke er endelig signert av partene, omfatter imidlertid ikke straffesakene som er reist mot Harvey Weinstein etter at flere kvinner høsten 2017 sto fram og fortalte om voldtekter, overgrep og seksuell trakassering over flere år.

Sier nei

Skuespiller Ashley judd har ingen planer om å være en del av forliket, skriver CNN.

«Mitt søksmål står fast og jeg har til hensikt å bringe ham for retten», skriver Judd på Twitter, hvor hun understreker at hun ikke er en del av forliket.

Judd var en av de første som fortalte om uønskede seksuelle tilnærmelser fra Weinstein. Hun har også beksyldt filmmugoluen for å stikker kjepper i hjulene for karrieren hennes da hun avviste ham.

Til sammen 80 kvinner har stått fram og anklaget Weinstein for alt fra upassende seksuelle tilnærmelser til seksuelle overgrep og voldtekter. Skandalen var med på å sparke i gang den globale meetoo-bevegelsen.

Les også: Weinstein hyret etterforskere for å stoppe skandalen

Dekker alle sivile krav

Forslaget til forlik på 44 millioner dollar, drøyt 385 millioner kroner, skal dekke alle sivile krav mot Weinstein og omfatter kvinner som har beskyldt ham for seksuell trakassering, styremedlemmer i hans eget filmselskap og statsadvokaten i New York, melder Wall Street Journal. Pengene tas blant annet fra forsikringsordninger som finnes konkursboet etter Weinsteins filmstudio.

– For første gang har vi kommet til en økonomisk avtale som alle parter er enige om, sa advokat Adam Harris til dommer Mary Walrath i skifteretten i Wilmington i Delaware.

Harris representerer broren Bob Weinstein, som Harvey Weinstein startet filmstudioet sitt sammen med.

Av summen på 385 millioner kroner vil 260 millioner bli fordelt mellom angivelige ofre, tidligere ansatte i filmselskapet og deres advokater. Om lag 120 millioner vil gå til å dekke advokatutgiftene for Harvey Weinsteins partnere. De er av flere ofre blitt beskyldt for å ha lagt til rette for at filmmogulen kunne holde på med sin kritikkverdige oppførsel gjennom mange år.

Les også: ​Clinton beholder Weinstein-penger