Verden

Arrestert for gjengvoldtekt og drap

INDIA: Politiet i byen Kolkata øst i India har arrestert flere menn etter at en tenåringsjente ble gjengvoldtatt og brent til døde.

Saken beskrives som et nytt uhyggelig eksempel på volden som truer indiske kvinner.

Den 16 år gamle jenta ble to ganger utsatt for voldtekt fra mennene før hun lille julaften ble brakt til sykehus med store brannskader. Hun døde nyttårsaften, og torsdag kunngjorde politiet at de har pågrepet flere mistenkte i saken.

– Rett før hun døde, sa hun i nærvær av helsepersonale at to personer med nær tilknytning til dem som nå er arrestert, tente fyr på henne. Dette skjedde da hun var alene hjemme 23. desember, sa politisjef Rajiv Kumar i byen Madhyagram 25 kilometer nord for Kolkata.

Onsdag demonstrerte flere hundre mennesker i Kolkata mot voldtektene av og drapet på kvinnen. Overgrepene føyer seg inn i en rekke angrep med seksuelle overtoner mot indiske kvinner det siste året.

I desember 2012 ble en 23 år gammel kvinne gjengvoldtatt på en buss i hovedstaden New Delhi. Hun døde av skadene hun ble påført. I august i fjor ble en kvinnelig fotograf voldtatt av flere menn mens hun var på jobb i storbyen Mumbai.

Mer fra Dagsavisen