Verden

Angriper nye mål på Gazastripen

Israel angriper nye mål på Gazastripen og bomber nå også banker og mediesentre.

Sivilbefolkningen er hardt rammet av den israelske offensiven. Liv og levebrød blir ødelagt i de mange bombeangrepene.

Det siste døgnet er en familie på fire drept i byen Beit Lahiya nord på Gazastripen, og to tenåringsbrødre mistet livet i Rafah i sør. Minst tre palestinere ble drept i to angrep tirsdag morgen, ifølge Adham Abu Selmiya, talsmann for områdets ambulansetjeneste.

Livsfarlig å gå ut

Det er livsfarlig å bevege seg utendørs i Gaza by, melder nyhetskanalen Al Jazeeras medarbeider Nicole Johnston. Hvert øyeblikk kan israelske fly slippe nye bomber, eller nye granater slå ned fra israelske krigsskip utenfor kysten.

– Jeg kan ikke begripe hvordan palestinske familier som har presset seg sammen i noen få rom i et av områdets mange flyktningleirer, i det hele tatt greier seg. De lever i uvisshet om sin nærmeste framtid i dag etter dag, skriver Johnston på bloggen sin tirsdag.

– Å se Israel slippe løs sine kampfly mot Gaza i morgentimene er en surrealistisk opplevelse. Under ett av angrepene var eksplosjonene så kraftige at balkongen og vinduene mine ristet, og skremte oss alle, skriver hun videre.

Tallet på palestinske dødsofre på Gazastripen står på 112, mens flere enn 920 er skadd, melder nyhetsbyrået AFP.

Terrorvirksomhet

Al-Qassam-brigadene, den væpnede fløyen av islamistbevegelsen Hamas, kunngjorde at dens folk hadde avfyrt minst 40 raketter mot mål i Israel.

Andre palestinere opplyste at angrepene gjorde alvorlig skade på Den nasjonale islamske bank i Gaza by. Israels militære styrker bekreftet at bankens hovedkvarter nord på Gazastripen var blitt angrepet.

– En finansinstitusjon som brukes av Hamas til å finansiere bevegelsens terrorvirksomhet ble angrepet nord på Gazastripen, het det i en kunngjøring fra Israel. Ifølge nyhetsbyrået Reuters skal israelerne til sammen ha angrepet rundt 100 mål i løpet av natten til tirsdag.

Israelerne har også angrepet mediesenteret Shuruq-tårnet i Gaza by. Minst ni mediefolk er skadd, og Den internasjonale komiteen til beskyttelse av journalister CPJ krever øyeblikkelig stans i bombingen av slike mål.

Mer fra Dagsavisen