Verden

Amerikaner risikerer fengsel i Thailand etter kritikk mot hotell på Tripadvisor

En amerikansk mann er anmeldt for ærekrenkelser etter å ha kritisert et ferieanlegg på den thailandske øya Koh Chang på nettstedet Tripadvisor.

Hvis han blir kjent skyldig, risikerer han to års fengsel.

Mange hoteller i Thailand står nå nærmest tomme på grunn av koronapandemien, men flere holder likevel åpent, og i sommer besøkte Wesley Barnes øya Koh Chang der han tok inn på ett av strandhotellene.

Oppholdet ble imidlertid ikke slik han hadde forventet, og i et innlegg på Tripadvisor i juli skrev han at de ansatte var uvennlige og at de oppførte seg om de ikke ønsket noen gjester.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Pågrepet

Det har ført til at han nå er siktet for å ha ødelagt hotellets rykte. Han anklages også for å ha kranglet med ansatte etter at han nektet å betale en avgift for alkohol som han tok med seg til hotellet, opplyser politiet på Koh Chang til nyhetsbyrået AFP.

Tom Storup, som er sjef for rommene på hotellet, svarte Barnes på Tripadvisor og skrev at gjester som tar med sin egen alkohol: «Bryter våre regler, som det gjør ved et hvert hotell der jeg har jobbet eller besøkt», melder Bangok Post.

Barnes, som jobber i Thailand, ble pågrepet av innvandringsmyndighetene og brakt tilbake til øya, der han ble sittende i arresten en kort periode før han ble løslatt mot kausjon. (NTB)

Les også: Stor stil på Geita Restaurant

Mer fra Dagsavisen