En plakat med bilde av fire år gamle Maria hos organisasjonen Barnets smil i Aten. FOTO: REUTERS/NTB SCANPIX

«Adoptivforeldre» siktet for bortføring

MARIA: Et ektepar bosatt i en romleir i Hellas, er siktet for å ha bortført den vesle jenta kjent under navnet Maria.

Under rettsmøtet i byen Larissa mandag ble paret også siktet for å ha forfalsket en fødselsattest.

Et stort antall pressefolk hadde møtt opp utenfor rettsbygningen. Det er ventet at politiet vil offentliggjøre bilder av den 39 år gamle mannen og den 40 år gamle kvinnen i løpet av dagen.

Ekteparet kaller jenta Maria, og det ble først antatt at hun var fire år gammel. Nye undersøkelser viser imidlertid at hun er mellom fem og seks år, ifølge organisasjonen Barnets smil, som nå har ansvar for henne.

Svensk tips

Organisasjonen sier de har mottatt over 8.000 telefonsamtaler og flere tusen eposter med tips i forbindelse med saken.

– Både familiene til savnede barn og andre personer sender oss fotografier og annen informasjon. Vi videresender dette til politiet, sier organisasjonens talsmann Panagiotis Pardalis.

Et av tipsene som betegnes som mest interessante, kommer fra Sverige.

– Det dreier seg om et barn som forsvant i Sverige, sier Pardalis til nyhetsbyrået TT.

Også fra USA, Canda, Sør-Afrika og Australia er det kommet tips. Gresk politi fattet mistanke om barnebortføring siden Maria, som har blondt hår og grønne øyne, slett ikke ligner på paret hun bodde hos i romleiren utenfor byen Farsala. En DNA-test har bekreftet at de ikke er hennes biologiske foreldre.

Avviser anklager

Ekteparet har kommet med flere ulike forklaringer på hvorfor fireåringen bodde hos dem. Begge avviser anklagene om bortføring.

Advokatene deres sa i helgen at paret fikk jenta via en tredje person fra en mor som ikke var i stand til å oppdra barnet selv. Det er håp om at den biologiske moren snart vil bli funnet slik at hun kan bekrefte opplysningene fra romparet, ifølge advokatene.

– De elsker jenta og tok var på henne som om hun var deres eget barn, sier advokat Kostas Katsavos, som innrømmer at adopsjonen ikke skjedde i tråd med gresk lov.

Naboer i romleiren hevder at Marias biologiske foreldre er bulgarere og at faren besøkte leiren bare for noen dager siden. Det bulgarske paret har i perioder bodd i leiren, ifølge Babis Dimitriou, som leder en organisasjon for romfolk i Farsala.

– På et tidspunkt overlot de jenta til familien her i landsbyen slik at de kunne oppdra henne, sier Dimitriou til den britiske avisa Daily Telegraph.