Verden

35 drept og 185 bortført i Boko Haram-angrep

35 mennesker ble drept da Boko Haram-opprørere angrep en landsby i Nigeria. I tillegg har 185 kvinner og barn blitt bortført, ifølge lokale kilder.

Det brutale angrepet mot landsbyen Gumsuri, i den urolige delstaten Borno nordøst i Nigeria, er bekreftet av lokale tjenestemenn og et øyenvitne.

Området hvor angrepet skjedde er isolert fra omverden. Med ødelagt telekommunikasjon gikk det fire dager før nyheten nådde omverdenen.

Sto imot

Ifølge kildene, som vil være anonyme, kom en tungt væpnet Boko Haram-gruppe mot byen. De kastet bensinbomber inn i bygninger og la landsbyen i ruiner.

Med et godt frivillig forsvar som består av unge menn, har Gumsuri lenge klart å stå imot angrepene fra islamistgruppen i Nigeria. Da opprørerne søndag overrumplet landsbyen, var det nettopp de unge mennene som ble drept.

– Etter å ha drept våre ungdommer, har opprørerne bortført våre koner og døtre, sa Mukthar Buba, én av dem som klarte å flykte fra Gumsuri til Maiduguri – delstatshovedstaden i Borno.

Lang rekke kidnappinger

Ifølge de nyeste tallene ble 35 personer drept i angrepet. I tillegg ble et stort antall kvinner og barn kidnappet.

– De ødela halve landsbyen og kidnappet 185 kvinner, jenter og gutter, sier Umar Ari, én annen av innbyggerne som flyktet fra Gumsuri, til CNN.

De kidnappede skal ha blitt fraktet med lastebiler i retning Sambisa-skogen, én av Boko Harams «høyborger» nordøst i Nigeria.

Boko Haram-opprørerne har i fem år kjempet for å opprette en islamsk stat i det nordlige Nigeria. Siden 2009 har den islamistiske gruppen bortført flere hundre kvinner og barn. I april i år kidnappet de 276 jenter fra en skole i byen Chibok.

Slått ned i Kamerun

Samtidig som Boko Haram fortsetter sine herjinger i Nigeria, slo et angrep like over grensen til Kamerun dårlig ut for den militante organisasjonen.

Opprørerne angrep en militærbase i byen Amichide i Kamerun, men ble overmannet av den kamerunske hæren. Ifølge forsvarsdepartementet i Kamerun ble 116 Boko Haram-opprørere drept – bare på kamerunsk side.

– 116 opprørere mistet livet på kamerunsk territorium, og et ukjent antall mistet livet på nigeriansk side av grensen, etter angrepet mot vår base, sier oberstløytnant Didier Badjeck i det kamerunske forsvaret.

Informasjonen fra kamerunsk hold er ikke bekreftet av uavhengige kilder. (NTB)

Mer fra Dagsavisen