22 drept i israelske flyangrep mot Gaza

Lokale myndigheter i Gaza melder om nye dødstall som følge av israelske flyangrep onsdag morgen og formiddag. Totalt er 22 palestinere drept de siste dagene.

Helsedepartementet i Gaza økte dødstallet til 22 etter det siste israelske flyangrepet, ifølge nyhetsbyrået AFP. Myndighetene opplyser også at mer enn 50 mennesker har blitt skadd siden kampene blusset opp tidlig tirsdag.

Organisasjonen Islamsk jihad sier at to av deres krigere ble drept i morgentimene onsdag under israelske flyangrep. Fire andre personer, inkludert en far og hans to sønner, ble drept i det flyangrep. Identiteten deres er foreløpig ikke avklart.

Les også: USA holder tusenvis av barn innesperret på mottak

Samtidig ble det sendt nye raketter inn over israelsk område fra Gaza etter en pause under natten. Det israelske forsvaret sier at det er sendt minst 250 raketter inn på israelsk territorium siden oppblussingen av kamphandlingene tirsdag. Den siste runden ble utløst av et israelsk flyangrep som tok livet av en framtredende leder av Islamsk jihad.

Israelerne sier deres rakettforsvar har stanset 90 prosent av missilene: Til tross for at noen hjem er truffet av raketter, er det ikke gått liv tapt på israelsk side.

Grupperingen har betegnet drapet som en krigserklæring, men ledelsen i Hamas har foreløpig ikke engasjert seg tungt. Dette tas av observatører som et tegn på at den siste runden med kamphandlinger blir av kort varighet.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Israels statsminister Benjamin Netanyahu uttalte under et ekstraordinært møte at Israel ikke har noe interesse i å nøre opp under en større konfrontasjon. Samtidig advarte han iranskstøttede Islamsk jihad at Israel vil fortsette å slå tilbake til rakettangrepene stanser.

– De vet at vi vil fortsette å angripe dem uten nåde, sier Netanyahu.

– De har ett valg: å enten stoppe disse angrepene eller å motta flere og flere motangrep.

Les også: Israel likviderte Jihad-ledere i Gaza og Damaskus