– Sa jeg det? Jeg kan ikke tro jeg sa det. Neste spørsmål, sa Trump da han ble konfrontert med uttalelsen, som vekket kraftig kritikk fra mange hold i Europa.
Forrige kalte Trump Zelenskyj for en diktator og antydet var Ukraina som startet krigen.
I etterkant har den ukrainske presidenten sagt han ikke tok seg nær av at USAs president omtalte ham som en diktator.
Trump sa at Zelenskyj torsdag er på vei til Washington, og at de to lederne skal undertegne en avtale sammen, foran pressen, når han er ankommet den amerikanske hovedstaden. Avtalen dreier seg om utvinning av viktige mineraler i Ukraina.
Trump sa også at han har et godt forhold til både Russlands president Vladimir Putin og Zelenskyj. Han avviste igjen muligheten for et Nato-medlemskap for Ukraina.
Les også: Trump-tiradene: – Velger å gå løs på den svake parten (+)
Tror Putin vil holde ord
Trump uttalte også at en fredsavtale må være på plass før fredsbevarende styrker settes inn Ukraina. På spørsmål fra journalister framholdt han at det er framskritt i arbeidet med en fredsavtale og at samtalene er gode.
Starmer opplyste tidligere denne måneden at han er klar til å sende britiske soldater til Ukraina dersom en fredsavtale blir inngått.
– Å sikre Ukraina er den enkle delen, avtalen er den vanskelige delen, sa Trump.
Han ga uttrykk for at han var trygg på at Putin vil holde ord hvis det blir inngått en fredsavtale i Ukraina.
Nytt statsbesøk
Starmer og Trump holdt en felles pressekonferanse ved innledningen av en dag med møter i den amerikanske hovedstaden. I tillegg til Ukraina vil handel og teknologi også bli temaer.
Starmer hadde med seg en invitasjon til Trump fra kong Charles. Her ble Trump invitert til et nytt statsbesøk i landet.
Trump ble også tatt imot av avdøde dronning Elizabeth på et statsbesøk under sin første presidentperiode i 2019, men presedens for amerikanske presidenter i andre periode som allerede har avlagt et statsbesøk, er vanligvis te eller lunsj med monarken på Windsor Castle. George W. Bush og Barack Obama var på en slik visitt.
– Vi har hatt et utmerket forhold og, ærlig talt, statsministeren og jeg har møttes to ganger før, og vi kommer veldig godt overens, sa Trump om Starmer.
Ønsker garanti
På flyet til USA understreket Starmer overfor journalister at en sikkerhetsgaranti fra USA for Ukraina må være tilstrekkelig til å avskrekke Russlands president Vladimir Putin.
– Hvis det blir en våpenhvile uten en sikkerhetsgaranti, vil det ganske enkelt gi ham muligheten til å vente og slå til igjen, for hans ambisjoner for Ukraina er ganske åpenbare, sa Starmer.
Europeiske statsledere ser blant annet for seg mulige amerikanske bidrag som luftstøtte, etterretning og logistikk for å støtte eventuelle soldater som sendes for å overvåke en våpenhvile.
Bekymring
Starmers besøk i Washington kommer etter at Frankrikes president Emmanuel Macron nylig var der.
Storbritannia og Frankrike har foreslått en europeisk fredsbevarende styrke i Ukraina dersom Trumps overraskende beslutning om å forhandle direkte med Russlands president resulterer i en avtale som gjør slutt på krigen.
I bytte mot dette krever de amerikanske sikkerhetsgarantier i retur, i lys av økende bekymringer i Europa for at Trump tar Russlands side.
Les også: Listhaug ber Støre ringe Trump
Les også: Trump: Toll mot Canada, Mexico og Kina trer i kraft 4. mars
Les også: Advarer mot å fri til Trump: – Må snakke med én stemme