Bare 86 av de over 150 barna som lå og sov i bygningen da det tok til å brenne, er gjort rede for, opplyser visepresident Rigatha Gachagua fredag kveld. Han ber folk i lokalsamfunnet som kan ha bistått de savnede barna, om hjelp til å finne dem.
Barneskolen har rundt 800 elever i aldersspennet fem til tolv år. Ifølge politiets talsperson Resila Onyango er de døde og skadede i snitt rundt niårsalderen.
Brannen i Hillside Endarasha Academy in Nyeri fylke sentralt i Kenya brøt ut rundt midnatt i en del av bygningen der over 150 gutter i alderen 10 til 14 år lå og sov, opplyser utdanningsdepartementet. De fleste skolebygningene er av tre, og brannen spredde seg derfor raskt
– Likene som er funnet på åstedet, er forbrent til det ugjenkjennelige, sier Onyango. Hun sier de trolig vil finne flere døde når de fullfører jobben på stedet.
Foreldre venter i det uvisse
Flere familier ventet ved skoleporten i håp om å bli gjenforent med barna sine.
– Det har vært veldig lite informasjon. De sier noen av barna kom seg ut, men vi har ikke blitt fortalt hvor de er, sier 33 år gamle Francis Wachira, som har en datter på skolen.
– Jo lenger jeg blir her, jo mer svinner håpet mitt om at barnet mitt blir funnet, sier han.
35 år gamle Elisabeth Nyambura sier hennes 13 år gamle sønn ble funnet og tatt med hjem, mens hun er på utkikk etter en av klassekameratene hans.
– Alt han har fortalt meg, er at han så røyk og at de kom seg ut gjennom vinduet. Jeg er bare glad han er i live.
Presidenten: – Hjerteskjærende
Årsaken til brannen er ennå ikke kjent, men en etterforskning er i gang.
President William Ruto kondolerer familiene til de døde og omtaler nyhetene som hjerteskjærende.
– Jeg har instruert de relevante myndighetene til å etterforske denne grusomme hendelsen grundig. De som har skylden, vil holdes ansvarlige, skriver Ruto i en uttalelse på X.
Ber skoler følge retningslinjer
Visepresident Gachagua oppfordrer skoleledere til å sikre at myndighetenes sikkerhetsretningslinjer for internatskoler blir fulgt.
Internatskoler er vanlige i Kenya, der mange foreldre mener ordningen gir barna mer tid til studiene.
Det har vært flere skolebranner i landet tidligere, blant annet i 2017, da ti elever på en videregående skole døde i hovedstaden Nairobi.