Verden

Narkobot til Nicki Minaj i Amsterdam – konsert utsatt

Den amerikanske rapperen Nicki Minaj ble pågrepet av politiet på Schiphol-flyplassen i Amsterdam, angivelig fordi hun hadde marihuana i bagasjen.

41 år gamle Minaj ble pågrepet rett før hun skulle gå om bord i flyet til Manchester i England, der hun skulle holde en konsert lørdag kveld.

Artisten filmet deler av sitt møte med nederlandsk politi og la det ut i sosiale medier. I en av videoene fortalte en Schiphol-ansatt tilsynelatende henne at politiet ønsket å «søke gjennom all hennes bagasje».

– Nå sa de at de fant weed og at en annen gruppe folk har kommet hit for å veie ferdigrullingsen, skrev Minaj i sosiale medier, der hun anklaget politiet for å ville forsinke avreisen hennes.

Live Nation, som er arrangør for den britiske konserten, sier det ikke er praktisk mulig å holde den som planlagt lørdag. det blir i stedet satt opp en ny konsert, der lørdagens billetter vil være gyldige.

Bekrefter pågripelse

Militærpolitiet, som i Nederland utfører sikkerhets- og politioppgaver på sivile lufthavner, bekreftet at en 41 år gammel amerikansk kvinne ble pågrepet.

– Hun er mistenkt for forsøk på å eksportere myk narkotika til et annet land, sier politiets talsperson Robert Kapel til nyhetsbyrået AFP.

Politiet bekrefter ikke 41-åringens navn og utdyper ikke hva slags rusmiddel det dreier seg om. Senere lørdag kveld tvitret politiet at kvinnen er bøtelagt og løslatt og at hun kan fortsette sin reise.

Fortsatt forbudt

Det er en vanlig misoppfatning utenfor Nederland at dop er lovlig i landet som er verdensberømt for kafeer der det selges cannabis. Cannabis er faktisk ulovlig, men politiet håndhever ikke loven som følge av en «toleransepraksis» som har vært på plass siden 1970-tallet.

Det er forbudt å bringe narkotika ut av Nederland. Minaj holdt torsdag konsert i Amsterdam.

Mer fra Dagsavisen