Verden

Mexicansk kartell-topp utlevert til USA

Sinaloa-kartellets påståtte sikkerhetssjef, Nestor Isidro Perez Salas, er utlevert fra Mexico til USA, opplyser det amerikanske justisdepartementet.

Amerikansk narkopoliti mener Perez Salas, også kjent som «El Nini», er en av de mest hensynsløse personene i Mexicos narkokartellvirksomhet.

– Vi hevder at El Nini var en av Sinaloa-kartellets fremste sicarioer, eller attentatmenn, med ansvar for drap, tortur og bortføring av rivaler og vitner som truet kartellets kriminelle narkosmuglerforetak, sier USAs justisminister Merrick Garland i en uttalelse.

Perez Salas skal blant annet ha ledet en voldelig gruppe sikkerhetspersonell på vegne av sønnene til den fengslede narkobaronen Joaquin «El Chapo» Guzman.

Perez Salas ble pågrepet i Culiacan Mexico i november i fjor. USA hadde utlovet en dusør 3 millioner dollar for informasjon som førte til pågripelse. Han er tiltalt i USA for en lang rekke forbrytelser, som også omfatter smugling av kokain og metamfetamin.

Mer fra Dagsavisen