Verden

Flere kilder varsler nye Gaza-forhandlinger

Forhandlingene om en gisselavtale for Gazastripen, blir ventelig gjenopptatt til uka, ifølge ikke navngitte kilder. Hamas avviser at det er satt noen dato.

Den israelske Mossad-sjefen David Barnea gikk med på å gjenoppta forhandlinger da han møtte CIA-sjef William Burns og Qatars statsminister Mohammed bin Abdelrahman Al-Thani i Paris, skriver avisa Haaretz lørdag.

Forhandlingene skal etter planen gjenopptas på grunnlag av nye forslag fra meklere fra Qatar og Egypt, med aktiv deltakelse fra amerikanerne, ifølge den israelske avisa, som ikke oppgir noen kilde til opplysningen.

En israelsk tjenestemann sier til nyhetsbyrået AFP at regjeringen har «til hensikt» å gjenoppta forhandlingene denne uka. Også Reuters siterer en ikke navngitt kilde som sier forhandlingene om en gisselavtale mellom Hamas og Israel, via meklere, skal starte opp igjen til uka.

Senere avviste en Hamas-tjenestemann mer konkrete meldinger i israelske medier om at samtalene vil fortsette i Kairo tirsdag.

– Det er ikke satt noen dato, sier vedkommende til Reuters

Forhandlingene om våpenhvile i Gaza og løslatelse av Hamas-gislene brøt sammen for et par uker siden. Rundt samme tid rykket israelske bakkestyrker inn i Rafah sør på Gazastripen, trass i kraftige internasjonale advarsler, også fra USA.

Mer fra Dagsavisen