Verden

Israel om Norges Palestina-beslutning: – Vil ikke la dette passere i stillhet

Regjeringen i Israel henter hjem sin ambassadør i Oslo for konsultasjoner siden Norge vil anerkjenne Palestina som selvstendig stat.

Også den israelske ambassadøren i Irland vil dra tilbake til hjemlandet, av samme grunn.

– I dag sender jeg et tydelig budskap til Irland og Norge: Israel vil ikke la dette passere i stillhet. Jeg har nettopp beordret hjemkalling av de israelske ambassadørene fra Dublin og Oslo til Israel for ytterligere konsultasjoner i Jerusalem, sier Israels utenriksminister Israel Katz i en uttalelse gjengitt av nyhetsbyrået AFP.

– Irland og Norge har til hensikt å sende et budskap i dag til palestinerne og hele verden: Terrorisme lønner seg, sier Katz, ifølge nyhetsbyrået AP.

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) kunngjorde onsdag sin beslutning om å anerkjenne Palestina som en suveren stat. Kort tid senere sa Irland og Spania at de vil gjøre det samme.

– Palestinerne har en grunnleggende, selvstendig rett til en egen stat. Både israelere og palestinere har rett til å leve i fred i hver sin stat. Det kan ikke bli fred i Midtøsten uten en tostatsløsning, sier Støre.

Den israelske ambassadøren i Oslo, Avi Nir-Feldklein, bekrefter overfor avisa Dagen at han forlater Norge. Tidspunktet er foreløpig ikke bestemt.

Mer fra Dagsavisen