Verden

Over 130 bortførte fra skole i Nigeria er reddet

Over 130 elever og ansatte som ble bortført fra en skole i Nigeria tidligere denne måneden, er frigitt.

Det opplyser en talsmann for forsvaret i landet søndag. Alle de frigitte fangene skal være fysisk uskadd.

Litt tidligere kom guvernøren i delstaten Kaduna med en uttalelse som tydet på at flere hundre bortførte var sluppet fri. Forsvarstalsmannen Edward Buba sier imidlertid at det er snakk om 137 personer.

Av disse er 76 jenter eller kvinner, mens 61 er gutter eller menn. Buba sier til nyhetsbyrået AFP at alle elevene som ble holdt fanget, nå er reddet.

Bortføringen skjedde 7. mars i Kuriga, nordvest i delstaten Kaduna. Da ble det opplyst at minst 287 elever var kidnappet.

At antall bortførte nedjusteres i kidnappingssaker i Nigeria, er ikke uvanlig, ifølge AFP. En av grunnene er at noen av fangene ofte klarer å rømme.

De væpnede mennene som sto bak bortføringen i Kuriga, krevde i forrige uke et beløp som tilsvarer i overkant av 7,4 millioner kroner for å sette fri barna og de ansatte.

En frist ble satt for å betale pengene, og den går ut om noen dager. Men Nigerias president Bola Tinubu erklærte at barna skulle reddes uten å betale så mye som ett øre.

Det var jihadist-gruppen Boko Haram som opprinnelig begynte å bortføre store grupper av skolebarn i Nigeria. Etter hvert begynte kriminelle gjenger å bruke samme metode, i håp om å få løsepenger.

Mer fra Dagsavisen