Verden

Nikki Haley fordømmer Trumps uttalelse om svarte velgere

Nikki Haley fordømmer Donald Trumps uttalelse om at svarte velgere støtter ham fordi de kan relatere seg til fengslingsbildet hans og hvordan han blir diskriminert av politi og påtalemyndighet.

Trump kom med uttalelsen da han fredag talte til organisasjonen Black Conservative Federation.

Der hevdet han at de mange sivil- og straffesakene mot ham har ført til større oppslutning om ham blant svarte velgere fordi de kan relatere seg til ham og ser på ham som et offer for diskriminering.

– Jeg tror det er derfor at svarte står så mye på min side nå, fordi de ser at det som skjer mot meg, skjer mot dem. Er det forståelig?, sa Trump i talen ifølge New York Times.

Les også: Sanna Sarromaa slutter som lærer: – Jeg har vært mye redd på jobb

Mug shot

Senere i talen sa han at svarte velgere er blitt mer vennlig innstilt til ham «fordi de er blitt så såret og diskriminert, og de ser faktisk på meg som en som også blir diskriminert».

– Det er ganske utrolig», sa Trump.

Donald Trump talte fredag på et møte med svarte konservative velgere i Columbia i South Carolina.

I løpet av talen hentet han også fram fengslingsbildet som ble tatt av ham i august da han ble tiltalt i delstaten Georgia for forsøk på å endre valgutfallet i delstaten. Trump sa at svarte mennesker hadde brukt T-skjorter der dette bildet var påtrykt.

– Vet dere hvem som omfavner dette bildet mer enn noen andre? Den svarte befolkningen, sa Trump.

Les også: – Den frie verden forsvares nå ved grensen mellom Ukraina og Russland

Haley fordømmer

Nikki Haley, som forsøker å utfordre ham i Republikanernes nominasjonsvalg, kaller uttalelsene forkastelige.

– Men det er slikt som skjer når han ser opp fra teleprompteren. Det er kaoset som følger med Donald Trump, sa hun utenfor et valglokale i hjemstaten South Carolina, der Republikanerne var i gang med gjennomføringen av nominasjonsvalget lørdag.

– Slike fornærmelser kommer til å bli dagligdagse fra nå av, fortsatte hun.

Det var ventet at Trump skulle vinne nominasjonsvalget i delstaten med god margin.

Ekspresidenten hevder han er offer for politisk forfølgelse selv om det ikke foreligger beviser for at president Joe Biden eller Det hvite hus har hatt noen form for påvirkning i til sammen 91 lovbruddene han er tiltalt for i fire forskjellige saker.

Tidligere denne uken sammenlignet han også sine egne rettsprosesser med forfølgelsen av den russiske opposisjonslederen Aleksej Navalnyj, som døde i forrige uke.

Les også: Ekspert om Trumps Nato-advarsel: – En vekker for Europa

Les også: Trump-rådgiver vil dele Nato inn i et A- og B-lag

Les også: Topp-republikaneren tordner om Ukraina-kaos: – Hvert eneste argument er feil

Mer fra Dagsavisen