Verden

Minst 23 funnet døde etter gruvekollaps i Venezuela

I alt 23 personer er funnet døde og flere andre er savnet etter at en ulovlig gullgruve raste sammen sørøst i Venezuela.

Ordfører Yorgi Arciniega i kommunen Angostura opplyste til nyhetsbyrået AFP natt til torsdag at 23 lik er funnet. 15 av dem er blitt fraktet med båt til nærmeste by, La Paragua, og de øvrige åtte likene var på vei, fortalte han.

Ulykken skjedde tirsdag i den ulovlige gullgruven Bulla loca. Den ligger sju timer med båt fra La Paragua, der familiemedlemmer etter flere savnede venter på siste nytt om sine kjære.

Offentlige tjenestefolk antar at rundt 200 personer arbeidet i gruven da ulykken skjedde.

Videoopptak fra stedet viser titalls personer som arbeider seg gjennom det grunne vannet i et dagbrudd idet en vegg av jord plutselig raser ned over dem. Noen av dem klarte å komme seg unna, mens andre ble tatt av jordmassene.

Myndighetene i delstaten Bolivar opplyser at skadde gruvearbeidere er blitt sendt til delstatshovedstaden Ciudad Bolivar, fire timer unna La Paragua.

Delstaten Bolivar har rike forekomster av gull, diamanter, jern, bauksitt, kvarts og coltan. I tillegg til statlige gruver, er det også en stor industri med ulovlig utvinning i området.

– Dette var uunngåelig, sier innbyggeren Robinson Basanta om ulykken. Han viser til de utrygge arbeidsforholdene for gruvearbeiderne. Flesteparten av dem lever i ekstrem fattigdom.

– Denne gruven har resultert i mye gull. Folk drar dit av nødvendighet, for å kunne tjene til livets opphold, sier han.

Mer fra Dagsavisen