Verden

Ukraina sier de har senket et større russisk marinefartøy

Ukrainske sjødroner har skadd og senket et stort russisk landgangsfartøy utenfor kysten av den okkuperte Krim-halvøya, ifølge det ukrainske forsvaret.

Nyhetsmediet Ukrainska Pravda har publisert flere videoer som viser en røyksøyle over sjøen utenfor sørkysten av Krim samt helikoptre som flyr over området.

– Ukrainas væpnede styrker har, sammen med den militære etterretningen, ødelagt Tsezar Kunikov. Det befant seg i ukrainsk territorialfarvann nær Alupka da det ble truffet, opplyser militæret på Telegram.

Ukraina har publisert en video som skal vise angrepet. Ifølge den ukrainske etterretningstjenesten GRU var den spesialenheten «Gruppe 13» som gjennomførte aksjonen med sjødroner av typen Magura V5. Skipet ble truffet på babord side, ifølge GRU.

Kreml vil ikke kommentere saken.

Skipet er drøyt 112 meter langt og har en besetning på 98. Det kan transportere 10 stridsvogner og 340 soldater. Det er normalt bestykket med to 57 millimeter tvillingkanoner og flere raketter.

Den ukrainske politikerne Oleksij Gontsjarenko sier Tsezar Kunikov deltok i Russlands militære operasjoner mot Georgia i 2008.

Les også: Tenketank: Russland har tapt tusenvis av stridsvogner i Ukraina

Mer fra Dagsavisen