Verden

Trump overdrev formuen med flere milliarder dollar, ifølge rettsdokumenter

USAs tidligere president Donald Trump oppga formuen sin å være flere milliarder dollar større enn den egentlig var, hevder påtalemyndigheten i New York.

Overdrivelsen var en del av «opprørende» svindel fra Trumps side, heter det i rettsdokumenter innlevert i forkant av de avsluttende prosedyrene i en sivil bedragerisak mot Trump. Ekspresidenten er ventet å være til stede i rettssalen når prosedyrene holdes torsdag.

Den tre måneder lange rettssaken går med det mot slutten, og dommer Arthur Engoron skal avsi sin kjennelse i saken på et senere tidspunkt. Dersom Trump taper, kan han måtte betale flere millioner dollar i bot. New Yorks justisminister Letitia James har i rettsdokumentene innlevert fredag hevet summen på den eventuelle boten til 370 millioner dollar, opp fra 250 millioner dollar før rettssaken.

I tillegg kan også Trump hindres i å gjøre forretninger i delstaten der han bygde opp eiendomsimperiet sitt.

Trump har nektet for å ha gjort noe galt, og kaller saken en politisk heksejakt.

Det er delstaten New York som har gått til sivil sak mot ekspresidenten. Anklagene går ut på at regnskapsførselen i Trump-eide selskaper er blitt gjort på en måte som blåste opp verdien på selskapene slik at det ble lettere å få lån.

Mer fra Dagsavisen