Verden

Biden «ikke sikker» på om han hadde søkt gjenvalg hvis det ikke var for Trump

USAs president Joe Biden sier han ikke er sikker på om han hadde forsøkt å bli gjenvalgt hvis det ikke var for at den sannsynlige motstanderen er Donald Trump.

– Hvis Trump ikke stilte, så er jeg ikke sikker på om jeg hadde stilt, sa Biden på et arrangement for donorer til valgkampen i 2024 utenfor Boston.

– Vi kan ikke la ham vinne, sa presidenten.

– Hamas voldtok og lemlestet kvinner

Hamas-krigere voldtok og lemlestet en rekke kvinner under angrepet på Israel 7. oktober, ifølge Joe Biden. Han ber verden fordømme den seksuelle volden.

Vitnesbyrd om kvinner som ble gruppevoldtatt, lemlestet mens de fortsatt var i live og skjending av lik, har nådd USAs president de siste ukene.

Han omtaler beretningene som ufattelig grusomme og ber verdenssamfunnet komme med uforbeholden fordømmelse.

Israelsk politi etterforsker noen av de hundre Hamas-krigerne som er pågrepet. Også FN ønsker å etterforske Hamas for seksuell vold.

Israels justisminister har sagt at ofre ble torturert, misbrukt fysisk, voldtatt, brent levende og partert. Hamas har nektet for dette.

En rekke israelere som er involvert i etterforskningen, forteller til BBC at beretningene er sanne. Video av nakne og blodige kvinner filmet av Hamas, og bilder tatt i etterkant av angrepet, tyder på at slike hendelser fant sted, skriver kanalen.

Mer fra Dagsavisen