Verden

Zelenskyj vurderer valg i Ukraina neste år

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj vurderer om det vil være mulig å holde presidentvalg neste år, sier landets utenriksminister.

Formelt er alle valgene som skulle holdes neste år, inkludert presidentvalget, avlyst på grunn av krigslovene som er innført i kjølvannet av den russiske invasjonen i fjor

– Jeg tror ingen andre land i verden engang ville vurdert å holde valg med en så omfattende invasjon som bakteppe. Men vi lukker ikke dette kapittelet. Presidenten vurdere dette og veier argumentene for og mot, sa Dmytro Kuleba på en konferanse fredag.

Utenriksministeren advarer og sier det vil være vanskelig å holde valg på grunn av de mange ukrainerne som befinner seg utenfor landet eller kjemper ved fronten. Kuleba frykter også at valglokaler kan bli «perfekte mål» for russiske droner og raketter.

Valget på nasjonalforsamling, som skulle vært holdt sist måned, ble også avlyst på grunn av krigen.

Zelenskyj ble valgt i 2019 for en periode på fem år. I september sa han at han var klar til å holde valg dersom det var nødvendig. Han var også positiv til å la internasjonale observatører følge valget.

Mer fra Dagsavisen