Verden

PKK tar på seg skylden for angrepet mot det tyrkiske innenriksdepartementet

Innenriksdepartementet i Ankara ble søndag utsatt for det tyrkiske myndigheter betegner som et terrorangrep. Norge fordømmer angrepet.

Den kurdiske PKK-geriljaen, som er terrorstemplet av Tyrkia, EU og USA, har tatt på seg skylden for angrepet.

– En offerhandling ble utført mot det tyrkiske innenriksdepartementet av et team fra vår Udødelige Brigade, sier PKK til nyhetsbyrået ANF , som er tett knyttet til PKK-geriljaen.

Ifølge innenriksminister Ali Yerlikaya ble en terrorist skutt i en skuddveksling med politiet, mens den andre sprengte seg selv.

Yerlikaya skrev på X/Twitter at det hadde vært et bombeangrep i nærheten av innenriksdepartementet. To politifolk ble lettere skadd i en påfølgende skuddveksling, ifølge innenriksministeren.

Fordømmer angrepet

Utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) fordømmer på det sterkeste angrepet.

«Selvmordsbomben i Ankara var en avskyelig voldshandling. Norge fordømmer på det sterkeste terrorangrepet mot innenriksdepartementet, og står sammen med Tyrkia i kampen mot terrorisme. Vi sender våre tanker og medfølelse til de skadde og berørte», heter det i en melding på X/Twitter.

Kraftig eksplosjon

Tyrkiske medier opplyser at en kraftig eksplosjon ble hørt i den tyrkiske hovedstaden samme dag som parlamentet samles igjen etter sommerferien.

I fjor sommer sa Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan til Sveriges statsminister Ulf Kristersson at etter åpningen vil parlamentet raskt ta opp Sveriges Nato-søknad.

TV-bilder viser en bombegruppe som jobber i nærheten av et parkert kjøretøy i området. En rakettkaster kunne ses ligge i nærheten av kjøretøyet.

Tyrkiske myndigheter innførte senere en midlertidig sladding av bilder fra åstedet.

Etterforsker angrepet

Justisminister Yilmaz Tunc sa at det er satt i gang en etterforskning av terrorangrepet.

– Disse angrepene vil på ingen måte hindre Tyrkias kamp mot terrorisme. Vår kamp mot terrorisme vil fortsette med mer besluttsomhet, skrev han på X/Twitter.

Politiet sperret av sentrum av byen og økte sikkerhetstiltakene. Innbyggerne har fått beskjed om at de ville gjennomføre kontrollerte sprengninger av mistenkelige pakker.

Mer fra Dagsavisen