Verden

Arabisk familie på fem skutt og drept i Israel

En arabisk familie på fem ble skutt og drept i hjemmet sitt nord i Israel onsdag. Drapene er de siste i en bølge av vold og drap mot arabere i landet.

Drapene på de fem, deriblant to barn, skjedde i den nordlige byen Basmat Tab’un og kun timer etter en 50 år gammel arabisk mann ble drept i samme område, opplyser israelsk politi.

Mer enn 180 arabiske borgere i Israel har blitt drept siden januar, det høyeste antallet på sju år.

– Vi skal gjøre alt vi kan for å ta disse drapsmennene, sa politiets talsmann Eli Levi til journalister på åstedet onsdag.

Politiske partier som representerer landets arabiske minoritet, har beskyldt Benjamin Netanyahus høyrenasjonalistiske regjering for å ignorere blodsutgytelsen. Arabere utgjør i dag en femdel av Israels befolkning.

– Den israelske regjeringen vet hva som må gjøres, alle vet hva som må gjøres. Men det er rett og slett ingen vilje og ingen ledelse, sier Mansour Abbas, en av partilederne, til nyhetsbyrået Reuters.

Arabiske ledere har nektet å samarbeide med den svært høyreorienterte sikkerhetsministeren, Itamar Ben-Gvir, og har krevd at Netanyahu griper inn i stedet.

Ben-Gvir har avvist kritikken og sagt at bekjempelse av kriminalitet er høyt prioritert.

Nyeste fra Dagsavisen.no: