Verden

Swatch saksøker Malaysia for beslag av pride-klokker

Sveitsiske Swatch Group saksøker Malaysia etter beslag av regnbuefargede pride-klokker. Selskapet hevder konfiskeringen har skadet Swatchs omdømme.

I mai beslagla malaysiske myndigheter «ulovlig» 172 pride-klokker fra 16 utsalgssted, ifølge dokumenter fra søksmålet fra Swatch som Reuters har sett.

Malaysias innenriksdepartement begrunnet konfiskeringen med at flere av klokkene hadde bokstavene LHBT på seg og at de derfor brøt landets lover ved å fremme pride.

Homofili er straffbart i Malaysia, hvor islam er statsreligion og over 60 prosent er muslimer. Flere menneskerettighetsgrupper har meldt om økende intoleranse i landet overfor LHBT-personer.

I søksmålet hevder imidlertid Swatch at de fleste av klokkene ikke hadde LHBT-bokstavene på seg og krever erstatning. Klokkene hadde ifølge det sveitsiske selskapet en verdi på 14.200 dollar – 142.000 norske kroner etter dagens kurs.

I tillegg mener Swatch at deres evne til å gjøre forretninger i landet har blitt «sterkt truet» etter beslagene.

Søksmålet ble anlagt i slutten av juni og skal behandles i Malaysias høyesterett 20. juli. Malaysiske myndigheter har så langt ikke kommentert søksmålet.

Nyeste fra Dagsavisen.no: