Verden

Putin: – De prøver å provosere Russland

Russlands president Vladimir Putin sier droneangrepet i Moskva tirsdag var rettet mot sivile mål. – Vi startet ikke denne krigen, hevder Putin.

Russland mener Ukraina sto bak droneangrepet, noe ukrainske myndigheter avviser. Angrepet førte til skader på enkelte bygg, men ingen personer ble drept.

– De prøver å skremme Russland. Vi har snakket om å ramme kommandosentre (i Ukraina). Som svar velger Kyiv-regimet å angripe boligblokker og skremme innbyggerne, hevder Putin.

Han sier at byens luftvern fungerte bra og lover også å styrke det. Han omtaler i tillegg «trusler fra det ukrainske Zaporizjzja-kraftverket». Kraftverket har vært under russisk kontroll siden mars i fjor.

Russland gjennomførte en storstilt invasjon av Ukraina i februar 2022 og tok kontroll over den ukrainske Krim-halvøya allerede i 2014.

Russlands utenriksdepartement sier tirsdag at de forbeholder seg retten til å komme med «alvorlige tiltak» etter droneangrepene mot hovedstaden.

– Forsikringer fra Nato om at Kyiv-regimet ikke vil sette i gang angrep dypt inne på russisk territorium viser seg å være fullstendig hyklersk, heter det i en uttalelse tirsdag ettermiddag.

Russland har de siste dagene gjennomført en rekke store angrep mot Kyiv og andre ukrainske byer. Natt til tirsdag ble en person drept og flere såret i den ukrainske hovedstaden.


Mer fra Dagsavisen