Verden

Sangeren Tina Turner er død, 83 år gammel

Superstjernen Tina Turner sovnet stille inn i Sveits onsdag, ifølge hennes pressetalsperson.

Hun døde i sitt hjem i Küsnacht ved Zürich etter lang tids sykdom, heter det i uttalelsen som er sitert av Sky News. Turner ble 83 år gammel.

– Med henne har verden mistet en musikklegende og en rollemodell, sier talsmannen hennes og kaller henne Dronningen av rock’n roll.

Tina Turner debuterte på 50-tallet og ble et fenomen på MTV. Hun kom fra et fattig jordbruksområde i Tennessee og overlevde mishandlingen til sin tidligere ektemann Ike Turner, som oppdaget hennes talent da hun var 17 år og giftet seg med henne.

De to opptrådte sammen og hadde en rekke hits gjennom flere år før hun flyttet fra ham under en turnéstopp i Dallas i Texas og la i vei på sin egen karriere og ble en av verdens største rockestjerner.

---

Fakta om Tina Turner

Født Anna Mae Bullock 26. november 1939 i Brownsville, Tennessee.

Tina Turner var en amerikansk sanger som hadde suksess fra 1960 og utover, og var kjent for sin kraftige soulstemme. Gjennombruddet kom i duoen Ike & Tina Turner, sammen med sin daværende ektemann.

Fra midten av 1980-årene ble hun en av verdens største soloartister. Blant hennes mest kjente sanger er What’s Love Got To Do With It (1984) og Simply the Best (1991).

Les mer om stjernen hos SNL her.

---

Mer fra Dagsavisen