Verden

Al Arabiya: Syria slippes igjen inn i Den arabiske liga – på visse betingelser

Den arabiske liga har besluttet at Syria igjen skal få delta på møter i Den arabiske liga etter å ha vært utvist siden 2011.

Den arabiske TV-kanalen skriver på Twitter at det stilles visse betingelser i forbindelse med at Syria igjen tas inn i varmen.

Syria er tema under ligaens utenriksministermøte i Kairo søndag. Møtet er en forberedelse til toppmøtet som skal holdes i Saudi-Arabia 19. mai, og da er det ventet at Syria offisielt blir en del av ligaen igjen.

Før helgen uttalte Jordans utenriksminister Ayman Safadi at han tror det er nok stemmer for at Syria igjen blir medlem. Han har også sagt at «dette bare er begynnelsen» for å få slutt på den politiske krisen i Syria, ifølge CNN.

Syria ble kastet ut av ligaen i 2011 som følge av landets brutale behandling av demonstranter som protesterte mot det autoritære regimet. Demonstrasjonene utviklet seg etter hvert til full borgerkrig, men ved hjelp av Russland og Iran, greide Assad-regimet etter hvert å gjenerobre de fleste områdene fra opprørerne, som da krigen brøt ut, hadde støtte fra flere sunniarabiske land.

Den siste tiden har det vært tegn til at arabiske land ønsker å gjenopprette samarbeidet med regimet til president Bashar al-Assad.

Flere arabiske ledere har besøkt Damaskus, blant dem Saudi-Arabias utenriksminister Faisal bin Farhan, som møtte Assad i den syriske hovedstaden i april.

Mer fra Dagsavisen