Verden

Israelske luftangrep mot Gazastripen

Israel bomber Gazastripen etter at minst 30 raketter ble avfyrt mot Israel, ifølge den israelske hæren. Tidligere døde en palestinsk fange i sultestreik.

Minst tre utenlandske arbeidere ble såret på en byggeplass i Sderot sør i Israel under rakettangrepene, én av dem alvorlig, ifølge helsepersonell.

Like før rakettene ble avfyrt, meldte en radiostasjon som drives av Hamas, om at en israelsk stridsvogn angrep en av gruppens sikkerhetsstillinger ved grensen.

Israelere er blitt bedt om å holde seg inne. Det var andre gang i løpet av få timer at det ble skutt raketter mot Israel fra Gazastripen. Sent tirsdag kveld bekrefter den israelske hæren at den er i gang med å angripe Gazastripen fra lufta. Øyevitner i den palestinske enklaven forteller om kraftige eksplosjoner mens israelske fly er synlig i lufta.

Palestinske Khader Adnan døde tirsdag i et israelsk fengsel etter en lang sultestreik. 45-åringen ble funnet livløs i cellen sin tirsdag morgen etter en 87 dager lang sultestreik.

Adnan satt innesperret uten dom. Han var medlem av gruppen Islamsk hellig krig, og Israel anklaget ham for å støtte terrorisme.

Nyeste fra Dagsavisen.no: