Verden

Aktor ber om livstid for drapet på Tove i Sverige

Begge de to kvinnene som er tiltalt for drapet på svenske Tove (21), tok del i drapshandlingen, hevder aktoratet. De ber om livstidsdom for begge.

To kvinner på 18 og 20 år er tiltalt for drapet på venninnen Tove. Begge kvinnene nekter straffskyld for drap, men erkjenner å ha flyttet liket.

Aktor Adam Rullman mener det ikke finnes noen annen forklaring enn at de to unge kvinnene drepte Tove. Derfor ba han torsdag om livstid for den eldste kvinnen og om livstid eller 18 års fengsel for den yngste kvinnen.

Saken har gått for Ekjsö tingrett i Sverige denne uken.

Kvinnene er tiltalt for drap og for å ha gjemt 21-åringens lik i et skogområde øst for Vetlanda i Jönköpings län i Småland.

Mener drap er bevist

20-åringen har selv innrømmet å ha tatt kvelertak på Tove, men forklart at dette ikke varte i mer enn ti sekunder. Rullmann mener det er bevist at kvelertaket må ha vart lenger enn dette.

– Når hun setter seg på Tove, er det mange muligheter for å opptre på en annen måte. Det at hun tar tak i nakken på henne, tyder på, mener jeg, at hun bestemte seg for at Tove skulle dø, sier han.

Rullmann mener det ikke finnes noen annen forklaring på hvorfor 20-åringen skulle ta kvelertak på Tove.

– 18-åringen deltok også

Videre mener Rullmann at også 18-åringen var delaktig i drapet på venninnen.

– Hun er der på utestedet, hun er med i leiligheten og hun er med når de skal gjemme liket. Hun har også gitt mange uriktige opplysninger i politiavhør, påpeker aktor.

Tove ble sist sett utenfor utestedet Nöjet i Vetlanda mellom 15. og 16. oktober. To uker senere ble hun funnet død i et skogsområde.

De to tiltalte i drapssaken har gitt ulike forklaringer i politiavhør.

Mer fra Dagsavisen