Verden

Brev med pulver sendt til svenske statsforvaltere

Malmö-politiet har slått fast at pulveret som ble sendt til länsstyrelsen, er ufarlig. Det er sendt lignende brev med pulver til minst 18 länsstyrelse-kontorer.

De svenske länsstyrelsene tilsvarer norske statsforvaltere. Politiaksjonen ved kontoret i Malmö er avblåst ved 14-tida, men flere andre kontorer er fortsatt avsperret etter å ha fått brevene tilsendt i morgentimene.

Det er funnet pulver i posten en lang rekke steder. Ifølge SVT har det kommet inn meldinger om slike trusler fra totalt 18 av de 21 statsforvalterkontorene i Sverige.

– Det handler om en form for pulverbrev. Ettersom man ikke kan utelukke at pulveret er farlig, har vi blitt tilkalt for å kontrollere det nærmere, sa Katarina Rusin ved politiet i Skåne tidligere onsdag.

Det har ikke kommet noen opplysninger om skadde. Minst tre personer som hadde håndtert brevene, ble ifølge SVT sendt til sykehus. For to av dem er det bekreftet at det var rutinemessig, og de hadde ingen symptomer.

Det er uklart hvorfor den tredje ble sendt til sykehus. Säkerhetspolisen er orientert om saken, sier pressesekretær Karin Lutz til TT.

Mer fra Dagsavisen